Over de Alliantie

Nieuws

 • 20-02-2019

  De Alliantie rondt vernieuwing Struikbuurt in zes jaar af

  Samen met de gemeente en de bewoners maakten we een vernieuwingsplan voor de Struikbuurt in Amsterdam Nieuw-West: 250 naoorlogse kleine woningen werden opgeknapt en soms samengevoegd. Nu, zes jaar later, is de Struikbuurt een aantrekkelijke groene buurt voor jong en oud.

  Lees meer
 • 20-02-2019

  Gebundelde krachten bieden inwoners hulp bij betalingsachterstand

  1 op 5 huishoudens in Nederland kampt met financiële problemen. Slechts een klein deel daarvan zoekt hulp. Dat is jammer, want hoe eerder u er bij bent hoe groter de kans dat grote financiële problemen worden voorkomen. De gemeente Nijkerk werkt vanaf nu samen met verschillende organisaties en leveranciers om inwoners met betalingsachterstanden eerder te helpen en zo erger te voorkomen.

  Lees meer
 • 18-02-2019

  Wooncoach zorgt voor blije huurder

  ‘Volgens mij geef ik licht in het donker, zo blij ben ik!’ Mevrouw de Wild verhuisde van haar eengezinswoning in de Hilversumse Meent naar een appartement niet ver van haar oude huis. Jarenlang dacht ze dat een verhuizing er niet in zat, tót ze in gesprek kwam met de wooncoach. ‘Ik heb nu een heerlijke woning met mijn eigen sfeer, die perfect bij me past!’

  Lees meer
 • 15-02-2019

  Woningcorporaties en Urgenda bieden kabinet hulp aan bij extra CO2-reductie:

  Duurzaam en betaalbaar wonen, dat is wat woningcorporaties en Urgenda vandaag tijdens een persconferentie in Den Haag bepleitten. Zij willen 100.000 huurwoningen verduurzamen en huurders direct helpen aan een lagere energierekening. Dat kan met het geld van de huurdersbelasting.

  Lees meer
 • 13-02-2019

  ‘Dakproblemen lossen we sneller en efficiënter op dankzij het Dakteam’

  Het dakonderhoud van alle woningen van de Alliantie is sinds juli 2016 in specialistische handen. Dakspecialisten Consolidated (regio Gooi en Vecht en Almere), Patina (regio Amsterdam) en Van Venrooy (regio Amersfoort) zorgen samen dat huurders snel en efficiënt geholpen worden. Richard de Waart, teamleider van het interventieteam, vertelt waarom dit Dakteam zo goed werkt.

  Lees meer
 • 12-02-2019

  Bouw De Molenwiek in Almere sneller en hoger door prefab

  Eind januari is bij een mooie zonsopgang de bouw van De Molenwiek in Almere Buiten gestart. Het komende jaar verrijst hier op de oude locatie van het gezondheidscentrum een woongebouw bestaande uit elf lagen met in totaal 76 sociale huurappartementen van woningcorporatie de Alliantie.

  Lees meer
 • 08-02-2019

  Woninginspecties met drones – primeur in Nederland

  Bij een Alliantie-project in Almere zijn drones ingezet om woninginspecties uit te voeren om de status van dak, metselwerk en kozijnen te meten. Door drones te gebruiken voor dit soort inspecties, willen woningcorporaties de kwaliteit en betaalbaarheid van het onderhoud verbeteren. Het inzetten van drones binnen corporatiewereld is een primeur in Nederland.

  Lees meer
 • 08-02-2019

  Wie moeten een sociale huurwoning krijgen? Denk met ons mee!

  Hoe moeten sociale huurwoningen in Amsterdam en omliggende gemeenten verdeeld worden? Wie moet er voorrang krijgen? En hoe bevorderen we de doorstroming? Daar denken op dit moment vijftien gemeenten en de woningcorporaties in de regio’s Amstelland-Meerlanden, Amsterdam en Zaanstreek-Waterland over na. En daar kunnen ze uw input goed bij gebruiken. Laat dus uw mening horen en vul de online enquête in.

  Lees meer