Over de Alliantie

Nieuws

 • 25-04-2019

  De Alliantie haalt eerste 244 woningen Amsterdam Nieuw-West van gas af

  Terwijl gasvrij de standaard is voor nieuwbouw, zijn de meeste bestaande huizen nog aangesloten op gas. De Alliantie is begonnen met het aardgasvrij maken van haar woningen in Amsterdam en slaat meteen een grote slag door 244 woningen in stadsdeel Nieuw-West aan te pakken.

  Lees meer
 • 17-04-2019

  Bewoners Romeostraat stemmen in met onderhouds- en verbeterplan

  In de Amersfoort Vernieuwt buurt Schuilenburg is voldoende draagvlak gehaald voor een flinke opknapbeurt voor de 133 eengezinswoningen aan de Romeostraat en omgeving. Om de onderhouds- en verbeterwerkzaamheden te kunnen uitvoeren, was ten minste 70% akkoord van de bewoners nodig.

  Lees meer
 • 09-04-2019

  Afspraken sloop en renovatie sociale huurwoningen Amersfoort

  Gemeente Amersfoort, woningcorporaties de Alliantie en Portaal en huurdersorganisaties Hestia en Huurdersbelangenvereniging de Alliantie regio Amersfoort, hebben nieuwe afspraken gemaakt over de rechtspositie van huurders bij sloop en renovatie van sociale huurwoningen in Amersfoort. In het bijzonder wanneer huurders door sloop of renovatie moeten verhuizen. De betrokken partijen vinden het belangrijk dat de rechten van huurders bij sloop en renovatie goed zijn geregeld. De afspraken zijn geldig tot en met 2023.

  Lees meer
 • 09-04-2019

  Opgelicht: malafide slotenmakers rekenen te hoge kosten

  Mevrouw de Jong, huurder van de Alliantie in een appartementencomplex in Amsterdam-Noord, is nauwelijks bekomen van de schrik. Op een zonnige middag sloot ze zich buiten. In de paniek die ontstond belde ze de eerste slotenmaker die ze online vond, en betaalde een veel te hoog bedrag.

  Lees meer
 • 08-04-2019

  Huurwoningen van de Alliantie sneller beschikbaar door nauwkeurige voorspellingen met big data

  Woningcorporatie de Alliantie kan nu, zonder een woning te bezoeken, met zeer grote betrouwbaarheid inschatten of deze woning direct doorverhuurd kan worden na het vertrek van de huurder. Als dat niet zo is, dan weet de corporatie wat er moet gebeuren en wat dat kost. Deze voorspellingen maakt de Alliantie op basis van gegevens (‘big data’) analyses. In 85% van de gevallen klopt de inschatting.

  Lees meer
 • 05-04-2019

  Gemeente Almere, woningcorporaties en huurdersorganisaties ondertekenen prestatieafspraken

  De gemeente, huurdersorganisatie 3HO en de woningcorporaties Ymere, De Alliantie en GoedeStede hebben de nieuwe prestatieafspraken voor 2019 ondertekend. Evenals voorgaande jaren ligt de focus op meer woningen voor de grote groep woningzoekenden die aangewezen is op een betaalbare huurwoning.

  Lees meer
 • 02-04-2019

  Wooncoach helpt senioren met verhuiswens

  Alle huurders van woningcorporaties de Alliantie en Portaal van 65 jaar en ouder kunnen vanaf 1 april 2019 gratis gebruik maken van persoonlijk advies en begeleiding van de Wooncoach Senioren Soest.

  Lees meer