Nieuwbouw
18-3-2022

Blije bewoners krijgen sleutel nieuwe sociale huurwoning in Vathorst

Blije bewoners krijgen sleutel nieuwe sociale huurwoning in Vathorst

Vijf maanden na de viering van het hoogste punt opende Jordi Eckmann gisteren de deur van zijn gloednieuwe appartement van het gebouw W19+ in Vathorst. Zijn vriendin Janiek glundert: ‘Wauw, dit is echt mooi, ik denk dat ik elke dag bij je ben!’

Blije bewoners

Jordi in heel erg blij. ‘Ik woonde bij mijn ouders achter,’ vertelt hij. ‘Die hadden een schuurtje verbouwd zodat ik daar kon wonen. Er is bijna geen woning te vinden en een kamer huren is echt heel erg duur. Dit is zo’n mooie stap. Lekker in Amersfoort; dicht bij de winkels en bijna al onze vrienden wonen vlakbij. Ik kijk uit over het water straks, dan kan ik hier vissen, want dat is mijn grote hobby’.

Het project

Het gebouw omvat 21 woningen verdeeld over vier verdiepingen. Er zijn 8 tweekamerappartementen en 13 driekamerappartementen bestemd voor een- en tweepersoonshuishoudens. De oppervlakte varieert tussen de 47 en 65 m2. De architectuur en uitstraling van het gebouw sluit aan op het naastgelegen gebouw W19.

“We zijn blij met deze toevoeging van een mix van twee en driekamerappartementen,” aldus Alliantie-directeur Joan van der Burgt. ‘Hiermee voorzien we in de grote vraag van een- en tweepersoonshuishoudens. De ontwikkeling past in het streven van de gemeente Amersfoort om per jaar 1.000 woningen toe te voegen in het kader van het Deltaplan Wonen. Het gebouw sluit naadloos aan op onze volkshuisvestelijke en maatschappelijke ambities. We hopen dan ook dat de bewoners hier een heerlijk thuis krijgen. Voor alle bewoners, ook voor de bewoners van het naastgelegen gebouw, organiseren we nog iets feestelijks voor de oplevering.’

Duurzaamheid

De woningen zijn aardgasloos gebouwd, elektrisch verwarmd en bijna energieneutraal (BENG). Door de aanwezigheid van zonnepanelen op het dak wordt duurzame energie opgewekt.

De locatie

W19+ ligt in het nieuwe deelplan in Vathorst De Laak 2A, in de buurt Waterdorp. Het winkelcentrum van Vathorst en het NS-station, ligt op iets meer dan 1,5 kilometer.