Events
In de wijk
19-9-2022

Lucentterrein veranderde op Burendag in festivalterrein

Lucentterrein veranderde op Burendag even in festivalterrein

Elkaar ontmoeten en beter leren kennen. Dat was het doel van het Lucentzomerfeest afgelopen zaterdag op Burendag. Missie geslaagd. Ruim 300 buurtbewoners, jong en oud, alleenstaanden en gezinnen, ontmoetten elkaar op het grote plein dat zaterdag veranderde in een festivalterrein.

Het idee voor het zomerfeest kwam van twee buurtbewoners. Ze merkten dat nog niet alle Lucentbewoners elkaar kenden. Nu de Alliantie alle woningen had opgeleverd vonden ze het de hoogste tijd voor een housewarming. Daarom richtten ze een 7 koppen tellend organisatiecomité op. Samen met veel vrijwilligers zetten ze het programma in elkaar.

De organistoren wilden dat het feest voor alle buurtbewoners toegankelijk was. En dat lukte. De toegang was gratis, en sponsoren betaalden de hapjes en drankjes.

Houten picknicktafels

Het programma was bomvol. De buren konden aan 1 van de houten picknicktafels genieten van poffertjes, patat en pizza. Er waren dj's en live muziek. Ook was er een springkussen en een talentenshow voor de kinderen. Wethouder Karin Walters opende de buurtkamer.

Toen de schemer viel, draaide er op een groot scherm een korte film over de transformatie van de buurt. Van een saai kantoorrein veranderde het terrein in een prettige woonwijk met 248 sociale huurwoningen, 43 koopwoningen en het Alliantie hoofdkantoor.

Winterfeest

Volgens de organisatie klonken zaterdag al geluiden over een winterfeest. Dit zomerfeest kan dus zo maar het begin zijn van een mooie Lucent-traditie.