Nieuws
9-7-2020

Roelien Ritsema van Eck benoemd tot bestuurder Financiën, ICT en Bedrijfsvoering bij de Alliantie

Roelien Ritsema van Eck wordt bestuurder Financiën, ICT en Bedrijfsvoering bij woningcorporatie de Alliantie. Vanaf 15 oktober 2020 vormt zij samen met de voorzitter, Rob Haans, het bestuur. Ritsema van Eck is een ervaren bestuurder met brede ervaring in leidinggeven en verandertrajecten. Eerder was zij lid van het College van Bestuur van de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Bij de Alliantie gaat zij een sturende rol vervullen in de veranderopgaven op het gebied van ICT en organisatie. Ritsema van Eck kijkt uit naar haar nieuwe functie bij de Alliantie: “Mijn ervaring wil ik inzetten voor de mooie uitdagingen bij de Alliantie. De maatschappelijke opgave spreekt mij bijzonder aan. Voor mij is dit ook een kans om intensiever samen te werken met verschillende private en publieke partijen.”

Peter van Lieshout, voorzitter van de Raad van Commissarissen van de Alliantie, is blij met de benoeming van Ritsema van Eck: “Met Roelien halen wij een bestuurder in huis die een goede impuls gaat geven aan het verder vertalen van onze visie in strategie en deze met succes zal uitvoeren. Wij hebben er alle vertrouwen in dat zij een belangrijke bijdrage levert aan de Alliantie als organisatie die klaar is voor de toekomst.”