Nieuws
Verduurzamen
Transformatie
8-4-2021

Van label F naar label A

Van label F naar label A

Het kán door samen te werken met bewoners en aannemers. Samen maakt de Alliantie haar woningen voor huurders op een efficiënte manier beter, duurzaam én energiezuiniger. De woningen van het 10e verduurzamingsproject van de Alliantie in Hilversum Noord zijn onlangs opgeleverd met gemiddeld een A label.

Energiezuinig

De ruim 40 woningen aan de J.Peetstraat, Stad en Landestraat en H. Smitstraat in Hilversum Noord hebben een flinke opknapbeurt gehad zodat bewoners hier energiezuinig en veilig kunnen wonen. De oorspronkelijke uitstraling van de woningen is door een zorgvuldige kleur- en materiaalkeuze weer teruggehaald. Met de aangebrachte isolatie neemt het wooncomfort toe en bespaart de bewoner op gasverbruik, waardoor ook de energierekening daalt.

Om daarnaast te besparen op kosten voor elektra, konden bewoners kiezen voor 4 of 6 zonnepanelen op het dak. De bewoners zijn over het algemeen tevreden met het resultaat van de verduurzaming. Als dank voor hun medewerking kregen zij een oplevercadeautje in de vorm van een vogelhuisje.

Vervolg verduurzamen Hilversum Noord 

De ‘verduurzamingstrein’ is doorgereden naar de J.Carstenszstraat en omgeving. Daar zijn steigers opgebouwd en is het werk gestart bij de eerste woningen. De Alliantie hoopt dat de trein daarna het verduurzamingsspoor weer door kan trekken naar de gemeentelijke monumenten aan de J. Geradtsweg eo en de Larensweg in Hilversum Noord.

Samen het verschil maken

De Alliantie biedt haar huurders een goede en betaalbare woning. Door woningen preventief en periodiek te onderhouden, wordt de levensduur verlengd en het houdt de goede kwaliteit in stand. De Alliantie investeert fors in energiebesparende maatregelen. Dat maakt  woningen niet alleen duurzamer en comfortabeler, maar zorgt ook voor lagere woonlasten voor haar huurders. Samen met de gemeente, partners en bewoners werkt de Alliantie aan slimme oplossingen om al haar woningen CO2-neutraal te maken vóór 2050.

De grote uitdaging zit in de eerste stap, het isoleren van bestaande huurwoningen. Dat vraagt om een goede samenwerking met gemeente, partners en in het bijzonder met bewoners. Alleen met hun instemming en medewerking kan de stap naar een beter klimaat gemaakt worden.