Nieuwbouw
Sociale huur
Nieuws
25-6-2020

144 nieuwbouw appartementen in Amersfoort voor sociale en vrije sector huur

144 nieuwbouw huurappartementen in Amersfoort in twee segmenten: sociale huur en vrije sector huur

De komende dagen krijgen de bewoners van 144 woningen de sleutel van hun nieuwe thuis in de nieuwe Amersfoortse stadswijk Hogekwartier. Het gaat om de woningen Cadenza aan de Liendert-zijde en de woningen de Symfonie aan de Schuilenburg-zijde. De 30 woningen de Symfonie zijn sociale huurwoningen en de 114 van Cadenza zijn vrije sector huurwoningen; twee segmenten waaar enorm veel vraag naar is in Amersfoort.

‘Met de realisatie van dit project helpen we veel mensen aan een mooie, nieuwe huurwoning, zowel in de sociale huur als in het middensegment, zegt Dieuwke Leveling van de Alliantie. Aan beide is een enorme behoefte in Amersfoort.’

Cadenza

Cadenza omvat 114 luxe 2-, 3- of 4-kamer appartementen inclusief parkeergarage. De woonoppervlakte van de huurwoningen varieert van 65 tot 117 m2. En ook in de grootte van de balkons en terrassen zit variatie. Alle appartementen hebben een complete keuken en luxe sanitair, een royale buitenruimte en een eigen parkeerplaats. Lithos bouw & ontwikkeling heeft de appartementen gerealiseerd. De appartementen zijn eigendom van Altera. “Goede samenwerking met gemeenten, corporaties en zakelijke partners maakt meer mogelijk en creëert beter vastgoed”, aldus Altera. ‘Cadenza is daar een mooi voorbeeld van.’

De Symfonie

De Symfonie bestaat uit 22 appartementen en 8 eengezinswoningen. Alle woningen zijn via Woningnet geadverteerd en alle huurders zijn bekend. Trebbe heeft het project gebouwd.

Hogekwartier

Aan Hogekwartier worden circa 820 woningen toegevoegd en een aantal portiekflats is hiervoor gesloopt. In totaal biedt de nieuwe stadswijk straks circa 400 huurwoningen (36% sociale huur en 8% voor maatschappelijke doelgroepen) en circa 430 koopwoningen. Daarnaast komt er nog eens circa 600 m2 bedrijfsruimte.

Amersfoort Vernieuwt

Hogekwartier maakt onderdeel uit van het programma Amersfoort Vernieuwt. Met Amersfoort Vernieuwt werken de gemeente Amersfoort, woningcorporaties de Alliantie en Portaal aan betere buurten met goede woningen.
Foto: Petra van Schaik: door coronamaatregelen is het niet mogelijk om de sleutels live te overhandigen. Alliantie-medewerker Cathrin Janssen doet de sleutels van de nieuwe woning in de brievenbus van de huidige woning.

144 nieuwbouw huurappartementen in Amersfoort in twee segmenten: sociale huur en vrije sector huur