Oplevering Hof van Duurzaamheid in Amersfoort

Nieuws | 19-06-2023 | Leestijd 2 min.

 

40 nieuwe woningen in Hof van Duurzaamheid in Amersfoort

Onder het genot van een hapje en drankje en met een stralende zon vierden de Alliantie en de bewoners van Hof van Duurzaamheid, op 15 juni de oplevering van hun nieuwe woning in de wijk Nieuwland in Amersfoort.

 

Een mooie plek

Langs de Laan van Duurzaamheid zijn 40 nieuwe sociale huurappartementen gebouwd. De naam van het project is Hof van Duurzaamheid. De nieuwe appartementen liggen op een centrale plek in Nieuwland. In de buurt van het winkelcentrum, maar ook van sportclubs en verenigingen. Hof van Duurzaamheid ligt aan de Rondweg-Noord. Dit betekent dat bewoners ook snel op de snelweg zijn en het Amersfoortse stadcentrum op fietsafstand ligt.

 

Woningen

Het appartementengebouw langs de Laan van Duurzaamheid telt 5 woonlagen. Op de bovenste woonlaag zijn 5 appartementen met 4 kamers. Ieder 4-kamerappartement heeft een dakterras van maar liefst 33 m2. Verder telt het gebouw 35 appartementen met 3 kamers. Deze 3-kamerappartementen hebben een balkon. In het gebouw is een lift. De bewoners genoten vorige week zichtbaar van hun nieuwe woning en konden kennismaken met hun nieuwe buren. De hapjes en drankjes vanuit de foodtruck van het Amersfoortse restaurant Habibi maakten het feest compleet.

 

Duurzaam wonen

Liesbeth Lossez, manager wonen van de Alliantie, licht toe: “We zijn er trots op dat we 40 gloednieuwe appartementen kunnen verhuren. Er zijn veel mensen op zoek naar een betaalbare woning. Het fijne van deze nieuwe woningen is dat ze duurzaam zijn. De woningen zijn gasloos en op het dak staan luchtwarmtepompen en liggen zonnepanelen. De balkons zitten aan de andere kant van het gebouw, dat is om geluidsoverlast van de rondweg te voorkomen maar ook aantrekkelijker om in de steeds heter wordende zomers te verblijven.”

 

Doorstroming en doelgroep

De vraag naar huurwoningen is groot en neemt de komende jaren verder toe. De Alliantie wil meer mensen aan een betaalbare en passende woning helpen. “Daarom bouwen we extra woningen en stimuleren we doorstroming, vertelt Noor van der Have, gebiedsontwikkelaar bij de Alliantie. “Dit project is zo’n nieuwbouwproject waar doorstromers voorrang krijgen op een woning. Huurders die van een grote sociale huurwoning willen verhuizen naar een kleinere huurwoning krijgen voorrang. Dus wil je verhuizen naar een sociale huurwoning in Hof van Duurzaamheid en laat je een grote sociale huurwoning achter, dan krijg je voorrang.”
De 4-kamerappartementen zijn zeer geschikt voor meerpersoonshuishoudens. De 3-kamerappartementen zijn geschikt voor mensen die een grote sociale huurwoning achterlaten. Dit noemen we ook wel doorstromen. Doorstromers in Amersfoort kunnen gebruikmaken van interessante doorstroomregelingen