Nieuwbouw
17-5-2022

Oplevering middensegment huurwoningen in Almere Poort

Oplevering middensegment huurwoningen in Almere Poort

Maja en Thies gefeliciteerd met jullie nieuwbouw appartement! De Alliantie levert 40 middensegment huurwoningen op aan het Zomerspelenplein naast het station in Almere Poort. Dinsdag 17 mei hebben de huurders de sleutels van hun nieuwe appartement aan het Zomerspelenplein ontvangen van de Alliantie. Zo ook Thies en Maja. Zij komen vanuit het Gooi en kiezen voor Almere. ‘Dit appartement is groter en luxer dan ons vorige appartement en Maja studeert in Almere. De locatie is voor ons perfect’, aldus Thies. De 40 appartementen hebben een woonoppervlak variërend tussen de 65 en 90 vierkante meter met balkon en de keuken is voorzien van inbouwapparatuur. “Wij waren op zoek naar andere woonruimte en via jullie site benopzoek.nl hadden we meegeschreven. Toen wij op vakantie waren in Spanje mailde de verhuurmakelaar Van der Linden en was het snel geregeld”.

Mooie mix van bewoners

De appartementen hebben een middensegment huur van circa 905,- en daar is grote behoefte aan. Kandidaten die samen te veel verdienen voor een sociale huurwoning of geen inschrijfduur hebben opgebouwd, kunnen in het middensegment terecht. “Het is dan ook een mooie mix van bewoners geworden uit alle leeftijdscategorieën. Het gebouw is voorzien van een lift, cameratoezicht, afgesloten binnenterrein met parkeerplaatsen en ieder appartement heeft een balkon of terras”, aldus Jolanda Niessen, gebiedsontwikkelaar van de Alliantie.

Zandpoort

Het appartementengebouw Zandpoort telt 40 appartementen verdeeld over vijf woonlagen. De ligging naast het station van Almere Poort zorgt voor een goede bereikbaarheid met het Openbaar Vervoer. Het gebouw ligt in Olympiakwartier West, een overgangsgebied tussen Stad en Duin. De wijk kenmerkt zich door een typische kustarchitectuur met mooi houtsnijwerk, veranda’s en veel details in de gevels en duinachtige beplanting. Het metselwerk is in lichte zand- en aardetinten uitgevoerd, met frisse witte accenten. Aan de andere kant van het station komt Olympiakwartier Oost. Een wijk met woningen, voorzieningen en een winkelcentrum.  

Architect van dit project is Zeinstra Verbeek Architecten, de aannemer is Dura Vermeer Bouw Hengelo.