Duurzaamheid
25-4-2024

Renovatie bouwhuis door mbo-studenten van start

Renovatie bouwhuis van start

Onder leiding van mbo-student Jaël Finsy is de renovatie van start gegaan van het 30e Bouwhuis aan de Planetenstraat 35 in Hilversum. Deze historische woning, gebouwd in 1901 en bewoond door dezelfde huurders gedurende 53 jaar, zal dienen als een waardevolle leer-werkervaring voor aankomende vakmensen.

Studenten leren van leermeester Roy

Het renovatieproject worden uitgevoerd door een team van gedreven studenten van verschillende onderwijsinstellingen. Bouwmensen uit Bussum zal vertegenwoordigd worden door studenten Joey en Stephan, onder toezicht van leermeester Roy van Goois Bouwbedrijf b.v. Daarnaast zullen MBO-studenten van ROC Hilversum, gespecialiseerd in elektrotechnische en werktuigkundige installaties, de nodige installatiewerkzaamheden verrichten.

Nieuwe slaapkamer en vaste trap

De renovatie omvat een uitgebreid scala aan werkzaamheden, waaronder het creëren van een nieuwe vloer in de bijkeuken, de plaatsing van een nieuwe berging, en de installatie van een vaste trap naar zolder. Op zolder zal een nieuwe slaapkamer worden gerealiseerd, voorzien van een Velux dakvenster, terwijl isolatie en de installatie van decentrale warmteterugwinning Climarad en Climafans zorgen voor een modern en energiezuinig woonklimaat. Tevens zullen de badkamer en keuken worden gemoderniseerd. Naar verwachting neemt de renovatie 10 weken in beslag en wordt het 30e Bouwhuis op woensdag 5 juni 2024 opgeleverd.

Over het Bouwhuis-project

In 2006 is gestart met het Studenten opleidingshuis in het Gooi. Woningcorporatie de Alliantie Gooi en Vechtstreek stelt al achttien jaar woningen beschikbaar en maakt het project financieel mogelijk. Jaarlijks zijn er twee Bouwhuis-projecten. De ene woning wordt gerenoveerd en verduurzaamd door leerlingen van Hilfertsheem College en College De Brink onder begeleiding van een mbo-student. De tweede woning wordt toekomstbestendig gemaakt met een ROCvA mbo-student en gevorderde leerlingen die een opleiding volgen bij Bouwmensen.

Volg het Bouwhuis-project via Facebook.