Zonnepanelen

Zonnepanelen

Zonnepanelen zijn niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor het klimaat. De panelen wekken namelijk elektriciteit op zonder CO2-uitstoot. Ook wij leggen zonnepanelen op onze daken. Hier zijn we in 2017 mee gestart. Inmiddels ligt een kwart van onze daken al vol. En we gaan door met het plaatsen van zonnepanelen. Je leest er hier meer over.

Waarom zonnepanelen?

Wij verduurzamen onze woningen. Dat is niet alleen fijn voor jou als huurder, maar ook goed voor het milieu. De voordelen? Comfortabele woningen die zuiniger omgaan met energie en een lagere energierekening. Een van de dingen die we doen is het plaatsen van zonnepanelen. Zonnepanelen wekken op een milieuvriendelijke manier stroom op via de zon. Zo gaan de totale maandelijkse woonlasten omlaag.

Wat kosten zonnepanelen?

Als je van ons een aanbieding krijgt voor zonnepanelen, dan is dit meestal voor 6 of 9 stuks. In zo’n aanbieding staat hoeveel de zonnepanelen per maand kosten. De kosten betaal je via de servicekosten.

Wat levert het op?

Wat het oplevert hangt af van het aantal zonnepanelen, zonuren en wat je verbruikt. Ga je zuinig om met energie? De kans is groot dat het dan nog meer voordeel oplevert. Je vaste maandelijkse energiekosten worden in ieder geval niet hoger. 

Accepteer marketingcookies om deze video te bekijken.
Ik kan elke dag bijhouden hoeveel de zonnepanelen opleveren en hoeveel ik heb verbruikt.

Wist je dat...

… op maar liefst 22.704 van onze woningen al zonnepanelen liggen?
...we in 2023 op 928 woningen 4.616 zonnepanelen hebben gelegd?
...we in totaal al bijna 122.445 zonnepanelen hebben geplaatst?
...er al 200.800 m2 dak vol ligt met zonnepanelen?
...dit vergelijkbaar is met 40 voetbalvelden?

Moeder en kindjes door de straat

Wanneer komen we langs?

Veel van onze woningen hebben al zonnepanelen en we gaan door met plaatsen! De komende 2 jaar onderzoeken we de daken van maar liefst 19.000 woningen, flatgebouwen en appartementen of ze geschikt zijn. Dat is natuurlijk niet van de ene op de andere dag geregeld. Maar we maken vaart. Als we zonnepanelen op jouw dak willen plaatsen, ontvang je van ons een aanbod. Pas na akkoord op de offerte maken we een afspraak voor het plaatsen. De kosten betaal je via de servicekosten.

We plaatsen geen zonnepanelen als

We plaatsen geen zonnepanelen als

  • de woning op termijn wordt gesloopt
  • de woning binnen 5 jaar een nieuw dak krijgt

Ik wil zonnepanelen

Kun je niet wachten op een aanbod en wil je zonnepanelen aanvragen? Dat kan! We kijken dan of het dak geschikt is en hoeveel zonnepanelen er op het dak passen. Dan ontvang je een aanbod. Pas na akkoord op de offerte maken we een afspraak voor het plaatsen. De kosten betaal je via de servicekosten.

Je mag zonnepanelen niet zelf (laten) plaatsen. Wij geven geen toestemming voor aanpassingen aan het dak door iemand anders dan onze samenwerkingspartners. 

Terugleverkosten en salderen

Gebruik je minder stroom dan de zonnepanelen opleveren? Dan lever je de stroom terug aan de energieleverancier voor dezelfde prijs als je zelf voor stroom betaalt. Dit heet salderen.

In de zomer leveren zonnepanelen veel stroom aan het elektriciteitsnet. Op dat moment is stroom vaak goedkoper. Hierdoor krijgt je energieleverancier er weinig geld voor. In de winter krijg je dure stroom terug. Dit kost het energiebedrijf geld. Daarom brengen steeds meer energiebedrijven kosten in rekening voor het terugleveren van stroom. Dit noemen we terugleverkosten. Niet alle energiebedrijven brengen dezelfde kosten in rekening. Je kunt nog steeds profiteren van de salderingsregeling. Waarbij je een vergoeding ontvangt voor de stroom die je teruglevert.

Zonnepanelen en VvE

Ook bij een huis van een VvE (Vereniging van Eigenaars) willen we graag zonnepanelen leggen! De eigenaren moeten hier wel samen achter staan. Het dakoppervlak is vaak te klein om zonne-energie op te wekken voor één huishouden, omdat er meerdere eigenaren in het gebouw wonen. Daarom kijken we bij een VvE ook naar het gezamenlijk opwekken van stroom. Wil je hierover meer weten? Neem contact op met je gebiedscoördinator.