Algemene voorwaarden van je huurovereenkomst

Je gaat een huurcontract tekenen of hebt een huurcontract getekend met de Alliantie. In dit contract staan de officiële afspraken die je maakt met de Alliantie, zoals dat je betaalt om gebruik te maken van een woning van ons. Je hebt rechten en plichten. Deze staan allemaal in de algemene huurvoorwaarden. 

De belangrijkste afspraken die we maken

Accepteer marketingcookies om deze video te bekijken.

For English: watch the summary of our general conditions.

Je betaalt de huur vooruit

Als de huurovereenkomst ingaat, betaal je huur. De huur moet altijd vóór de eerste dag van de maand betaald zijn. Je kiest zelf op welke manier je wil betalen

De huur is bestaat uit een huur en servicekosten. De bruto huur is de netto huur plus de servicekosten. De rekenhuur is het deel van de totale huur dat in aanmerking komt voor huurtoeslag (netto huur plus een deel van de servicekosten).

Je woont zelf in de woning 

Je mag de woning niet leeg laten staan of verhuren aan iemand anders. Dat zien wij als onderhuur en valt onder woonfraude. Onder bepaalde voorwaarden is huisbewaring wel toegestaan.

Je bent verantwoordelijk voor je huis

Je mag je huis niet gebruiken voor activiteiten die strafbaar zijn. Dat valt onder woonfraude.

Je zorgt zelf voor de binnenkant van je woning


De Alliantie is verantwoordelijk voor het onderhoud aan de buitenkant van de woning, de huurder voor het onderhoud binnen. Ook ben je verantwoordelijk voor je eigen spullen. Wij raden je aan een inboedelverzekering af te sluiten en een verzekering voor wettelijke aansprakelijkheid (WA verzekering).

Je laat je huis schoon, heel en veilig achter

Als je in een woning gaat wonen, bekijkt een woonadviseur van de Alliantie hoe de woning eruit ziet. Als je verhuist, moet de woning weer aan die beschrijving voldoen. Sommige veranderingen aan je woning mag je doen zonder dat je het moet terugdraaien als je verhuist. We bekijken en noteren hoe je woning eruit ziet als je deze achterlaat. Dit noemen we de opleveringsstaat. De huurder en de Alliantie ondertekenen dit en we voegen het toe aan de huurovereenkomst.

Als je in een woning van ons gaat wonen, controleert een medewerker van de Alliantie samen met jou hoe de woning eruit ziet. Dit staat beschreven in de opname. Wanneer je verhuist, moet de woning aan die beschrijving voldoen. Sommige veranderingen aan de woning mogen, maar je moet daar wel toestemming voor vragen. De opname (staat van de oplevering) wordt door jou en de Alliantie ondertekend en aan je huurovereenkomst toegevoegd.