Amsterdams woonprotest

Nieuws | 24-02-2023 | Leestijd 1 min.

Amsterdams Woonprotest toont opnieuw enorme woningnood

Het aangekondigde woonprotest op 26 februari a.s. is een schreeuw om aandacht voor het enorme woningtekort. Van jongeren die nog bij hun ouders wonen en een eigen plek willen. Van afgestudeerden die hun studentenkamer allang ontgroeid zijn. Van mensen die meer ruimte nodig hebben om een volgende stap te zetten in hun leven.

Sociale huurwoning maximaal mogelijk maken

Wij begrijpen heel goed de frustratie die veel Amsterdammers voelen in de zoektocht naar een woning. De prangende vraag van de woningzoekenden wordt soms nog te weinig gehoord.
Het is goed dat het Rijk meer regie neemt op de volkshuisvesting. We doen ook een beroep op de gemeente en de provincie om de bouw van sociale huurwoningen maximaal mogelijk te maken.

De Alliantie blijft nieuwe sociale huurwoningen bouwen. Veel projecten staan al in de steigers. Wij willen investeren in betaalbare woningen en daarmee in de toekomst van mensen die zich geen koophuis of hoge huur kunnen veroorloven. We zetten bovendien in op doorstroming en het effectief gebruiken van de woonruimte die er is.

Kortom, we zetten alles-op-alles om al die woningzoekenden de komende jaren een fijne plek te bieden.