Nieuwbouw
Slimmer verduurzamen
10-10-2023

Start bouw fase 2 en 3 Parkweelde III

Start bouw Parkweelde III

De sloop van de laatste oude woningen in het project Parkweelde III in de wijk Kruiskamp in Amersfoort is klaar. Hoofdaannemer Koopmans van fase 2 en 3 is gestart met de bouwvoorbereidingen van de 63 eengezinswoningen en 123 appartementen.

400 nieuwe woningen in Amersfoort

Aan de Magelhaenstraat en omstreken in de wijk Kruiskamp stonden 224 appartementen die niet meer voldeden aan de wensen van deze tijd. Dat geldt ook voor 16 woningen aan de Leif Eriksonsstraat. De Alliantie ontwikkelde samen met de gemeente de toekomstplannen van deze wijk. De totale ontwikkeling bestaat uit de sloop van 240 woningen en de nieuwbouw van 400 woningen. Hiervan bouwen we er 320 in de sociale huur. Ook bouwen we 80 middensegment huurwoningen.

Fase 1: 214 nieuwe woningen

De realisatie van de eerste fase, 214 woningen, is inmiddels in een afrondende fase. In de eerste fase worden 147 sociale huurwoningen en 67 midden huurwoningen gebouwd. De eerste bewoners krijgen in het najaar van dit jaar de sleutel van hun nieuwe woning.

Fase 2

Hoofdaannemer Koopmans is gestart met de bouwvoorbereidingen van de 2e en 3e fase. Afgelopen week zijn de eerste boorpalen de grond in gegaan voor de fundering. Er worden in de 2e en 3e fase in totaal 123 appartementen en 63 eengezinswoningen gebouwd. Eind september is Koopmans gestart met het aanbrengen van de funderingspalen voor de appartementen en woningen. Dit duurt naar verwachting tot eind oktober 2023. Vanaf half november brengen ze de eerste funderingsbalken aan van de appartementen. Het aanbrengen van de prefab funderingen bij de woningen start naar verwachting ook half november. Daarna worden eind november de begane grondvloeren van de woningen gelegd en zullen half december de eerste wanden met verdiepingsvloeren geplaatst worden.

Amersfoort vernieuwt

Parkweelde maakt deel uit van Amersfoort Vernieuwt. Amersfoort Vernieuwt is een samenwerking tussen gemeente Amersfoort en de woningcorporaties de Alliantie en Portaal. Het doel is om het leven in de wijken op veel gebieden prettiger te maken. Het wonen bijvoorbeeld, maar ook het samenleven en de voorzieningen in de wijk.
Vanaf begin 2000 zijn de ontwikkelingen van Parkweelde gestart. Als eerste is Parkweelde 1 ontwikkeld, het gebied tussen de Adventkerk, Neptunusplein en de Hudsonstraat. Als tweede Parkweelde 2 (aan de Van Randwijcklaan). Er zijn zowel koop- als huurwoningen gerealiseerd. Parkweelde 3 is het laatste deel van deze veelomvattende gebiedsontwikkeling.