Iedereen verdient een thuis

De woningmarkt staat al een tijd flink onder druk, en dit gaat de komende jaren alleen maar toenemen. We verwachten dat er op elk vlak meer huizen nodig zijn; voor gezinnen, eenpersoonshuishoudens en senioren. Daarom werken wij aan betaalbare, fijne woningen voor de sociale huur en de vrije sector.

Onze missie en visie

Bij de Alliantie geloven we dat iedereen mee moet kunnen doen met de samenleving. Onze missie draagt hieraan bij: mensen een thuis bieden, een plek die bijdraagt aan fijn wonen en leven. Daarom bouwen en beheren we (sociale) huurwoningen voor mensen met een bescheiden of middeninkomen. Ook helpen we kwetsbare mensen aan een woning.

Wij denken niet in snelle successen, maar zetten ons in voor oplossingen voor de lange termijn. We willen bijdragen aan verbinding, de woningmarkt in beweging brengen en werken aan het behoud van de aarde. Nieuwe woningen bouwen we zo duurzaam mogelijk en onze bestaande woningen zijn vóór 2050 CO2-neutraal. Duurzaam betekent voor ons ook dat iedereen kan blijven meedoen. Dat onze huurders niet alleen vandaag hun woning kunnen betalen, maar ook volgend jaar en over dertig jaar. We dragen pas echt bij aan een duurzame wereld als duurzaam wonen voor iedereen bereikbaar is en blijft. Samen met onze huurders, overheden, bouwbedrijven en andere partners kunnen we écht het verschil maken!

Dames aan de keukentafel
Man loopt naar boven

Een rijke geschiedenis

Bij de Alliantie komt de geschiedenis van vele woningcorporaties samen. In de jaren negentig moesten de corporaties op eigen benen gaan staan, zonder overheidssubsidie. Veel corporaties besloten daarom te fuseren. In 1997 bundelden De Dageraad en Amsterdam-Zuid hun krachten. Tegelijk gingen in het Gooi Woningbouwvereniging Huizen en De Erfgooiers samen verder onder de naam Atrium. In 2001 gingen De Dageraad en Atrium samenwerken. En daar bleef het niet bij. De Amersfoortse SCW en de Almeerse GSA sloten zich bij hen aan, zodat vier corporaties bij elkaar kwamen. Hiermee werd de basis van de Alliantie gelegd. In ons logo zie je nog steeds deze vier corporaties terug.

Na 2001 groeide de Alliantie verder met nog twee corporaties. In 2003 mochten we Goed Wonen uit Nederhorst den Berg verwelkomen. PWV Wonen uit Amsterdam versterkte de Alliantie in 2006. Het werkgebied van de Alliantie werd hierdoor steeds groter.

Zo doen we dat

Elke dag zetten we ons met meer dan 700 collega's in om onze missie te halen. Ben je benieuwd hoe we dat doen? Lees dan verder.

Ons bestuur

Bij de Alliantie heet het bestuur statutaire directie. Dit team is samen verantwoordelijk voor het behalen van de doelstellingen van de Alliantie.

Team meeting
Dame op de trap

Ons beleid

Transparantie en integriteit, dat is voor een maatschappelijke onderneming als de Alliantie éxtra belangrijk. We willen goed besturen. Helder, duidelijk en betrouwbaar. Onze beleidsdocumenten helpen hierbij.