Een fijne buurt om in te wonen

Thuis is groter dan je huis. Het is ook je welkom voelen in de buurt, het speeltuintje aan de overkant en koffie doen bij de buurvrouw.

Prettig wonen

Een huis is pas écht fijn als de buurt ook fijn is: als huurders rekening met elkaar houden en meehelpen om de woonomgeving leefbaar te houden. Een buurt waar verschillende mensen wonen en elkaar ontmoeten. Waar geen overlast is. Samen met huurders, gemeenten en andere partijen werken we aan veilige, schone en prettige buurten. We kijken steeds naar wat huurders zelf kunnen en willen doen, zoals het beheer van een gemeenschappelijke tuin oppakken.

Kinderen in de speeltuin

Duurzame buurten

We vinden het belangrijk dat mensen zich thuis voelen in hun huis. We bieden woningen aan die veilig, gezond en comfortabel zijn. Dit betekent: een gezond binnenklimaat, geluidsisolatie en moderne voorzieningen.

De komende jaren werken we hieraan op een toekomstbestendige manier: met hernieuwbare schone energie en door materiaal te recyclen.

Aandachtswijken

In sommige buurten ontstaat overlast. Bijvoorbeeld omdat er mensen wonen met heel verschillende woon- en leefstijlen. We denken hierover mee, en kijken hoe wijken goed kunnen functioneren, onder meer door door bij te dragen aan een goede mix van bewoners. Ook met de verkoop van woningen dragen we hieraan bij.

Bij complexen besteden we aandacht aan goed basisbeheer en leefbaarheid. Als het nodig is, doen we een beetje meer. Dit gaat in goed overleg met bewoners en andere partijen. We kijken dan goed wat er speelt en wat we in de buurt willen bereiken. 

Accepteer marketingcookies om deze video te bekijken.