Start bouw Olympiakwartier

Nieuws | 21-06-2023 | Leestijd 2 min.

 

Bouw-
overeenkomst Olympiakwartier Oost ondertekend

De Alliantie bouwt graag in Almere Poort. Net achter het treinstation ligt straks Olympiakwartier Oost. De Alliantie bouwt daar, samen met woningcorporatie GoedeStede en aannemer Trebbe, 224 woningen. Een mix van sociale huur-, middensegment-, vrije sector- en koopwoningen. Gisteren ondertekenden de drie partijen de bouwovereenkomst. Op de bouwplaats natuurlijk.

 

Efficiënte samenwerking

Directeur de Alliantie Ontwikkeling Jan van Barneveld is enthousiast over de soepele samenwerking tussen de partijen. “Op initiatief van de gemeente zijn Goede Stede en de Alliantie Ontwikkeling samen aan de slag gegaan met de ontwikkeling”, vertelt Jan. “Vervolgens benaderden we Trebbe. Hij vindt dit een mooi voorbeeld van een efficiënte samenwerking. “En die samenwerking smaakt naar meer”, zegt hij.

 

Groene gevels en dakterrassen

Nu is dit nog een grote, kale zandvlakte. Maar, in 2025 wonen hier Almeerders in een parkachtig landschap. En in woningen met groene gevels en dakterrassen. De Alliantie is blij dat ze woningzoekenden straks op deze plek in Almere een nieuw en prettig thuis kan bieden. Niet voor niets heet de wijk ‘Olympiakwartier Oost’. Straks is hier volop ruimte voor bewoners om te sporten en te bewegen. Zo is er een indoor sportcentrum en een zwembad. Ook komen er beweegplekken. Daar kunnen bewoners bijvoorbeeld bootcampen of hardlopen.

 

Stranddorp Zandpoort

De Alliantie bouwt graag in Poort. Even het spoortunneltje onderdoor. En je staat in stranddorp Zandpoort. Het merendeel van de woningen daar is ook Alliantie-bezit. En op loopafstand ligt New Brooklyn.  Die wijk is net even anders dan de doorsnee nieuwbouwwijk. Ze wijzen op de straten met brede stoepen. En naar de woningen met verschillende soorten erkers. En bakstenen kaders rondom de ramen en geornamenteerde daklijsten.