Verduurzamen
19-9-2022

Programma 'Duurzaam wonen voor iedereen' 18 oktober in Pakhuis de Zwijger

Programma 'Duurzaam wonen voor iedereen' 18 oktober in Pakhuis de Zwijger

In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen gaan dit najaar de Amsterdamse woningcorporaties onder andere in gesprek met Amsterdammers en woonexperts in de reeks ‘Wonen voor iedereen’. De centrale vraag is; wat moet er in het nieuwe college-akkoord komen om de woningmarkt te verbeteren? De eerste bijeenkomst ‘Duurzaam wonen voor iedereen’ staat gepland op maandag 18 oktober 20.00 uur in Pakhuis de Zwijger.

Duurzaam wonen voor iedereen

Wat heeft Amsterdam nodig om de verduurzaming van de sociale huursector betaalbaar te houden? En hoe zorgen we dat de energietransitie betaalbaar blijft? Hierover gaan maandag 18 oktober huurdersorganisaties FAH, Stichting !Woon en de Amsterdamse woningcorporaties met elkaar in gesprek. Ook aanwezig is Koen Straver, social scientist en onderzoeker bij TNO. Hij deed onderzoek naar energiearmoede en de energietransitie. ‘Duurzaam wonen voor iedereen’ is zowel fysiek als via livecast te volgen en entree is gratis.

Wonen voor iedereen

In deze reeks, die vooruitblikt op de Amsterdamse gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022, volgt in november een bijeenkomst over het versterken van buurten en in december staat de wooncrisis op het programma. De serie wordt begin 2022 afgesloten met een verkiezingsdebat over wonen.