Nieuwbouw
18-1-2024

Bouw nieuwe woon- en dagbestedingslocatie Triade Vitree in Almere Poort van start

Lahemaalaan zorgcomplex

Zenzo Maatschappelijk Vastgoed ontwikkelt in samenwerking met Lithos bouw & ontwikkeling een nieuwe woon- en dagbestedingslocatie voor Triade Vitree in Almere Poort. Het gebouw aan de Lahemaalaan in het Europakwartier gaat een veilige leefomgeving bieden aan mensen met een verstandelijke beperking, waar zij kunnen wonen en/of naar dagbesteding gaan.

Duurzaam wonen

Jan van Barneveld, directeur van de Alliantie Ontwikkeling: “Samen met onze partners realiseren we hier een prachtig duurzaam project, dat aansluit bij de behoefte van de toekomstige bewoners. We zijn er trots op dat we hier ons steentje aan bij mogen dragen!”.

Zelfstandigheid en sociale interactie

Het gebouw biedt ruimte aan 62 zelfstandige zorgwoningen verspreid over 5 woonlagen. Er zijn 5 gemeenschappelijke ontmoetingsruimten, een slaapwacht en een kantoorruimte. “Met deze nieuwe locatie bieden we een woonplek aan mensen met een lichte verstandelijke beperking waar zij zo zelfstandig mogelijk kunnen leven. We zijn blij steeds beter te kunnen aansluiten bij de wensen van onze bewoners”, licht Marije Strijbos, manager bij Triade Vitree toe. De appartementen zijn ontworpen om de bewoners in staat te stellen zo zelfstandig mogelijk te wonen. Met de mogelijkheid om samen te komen en te eten in de ontmoetingsruimte voor wie dat wil. De Almeerse cliëntenraad van Triade Vitree die vanaf de start betrokken is, is ook enthousiast over de nieuwbouwplannen. “De tekeningen en plattegronden zien er goed uit, en de raad wordt steeds op de hoogte gesteld tot het helemaal klaar is”, vertelt voorzitter Avinaash Premchand trots.

Dagbesteding

Op de benedenverdieping van het nieuwe gebouw komen verschillende vormen van dagbesteding. Triade Vitree streeft ernaar dat alle bewoners dagbesteding of werk hebben, variërend van vrijwilligerswerk tot reguliere banen, dagbestedingsactiviteiten of educatie. Michiel Wijnen, partner Zenzo Maatschappelijk Vastgoed: “We geloven in een inclusieve benadering van wonen met zorg. Het is mooi dat op de Lahemaalaan wonen met zorg midden in de wijk mogelijk wordt. Op deze manier kunnen de cliënten van Triade zoveel mogelijk een normaal leven leiden, geïntegreerd in de levendigheid van de gemeenschap.”

Projectontwikkeling en planning

Onlangs is de bouw van start gegaan. Naar verwachting kunnen de cliënten van Triade Vitree in de zomer van 2025 hun nieuwe appartement betrekken of naar de dagbesteding gaan. Danny Peters, projectleider Lithos bouw & ontwikkeling: “Het is mooi om te zien en te ervaren hoe de kwaliteit en expertise van iedere betrokkene wordt ingezet om te bouwen aan deze schitterende nieuwe locatie.’’