24-11-2023

AEDES-benchmark 2023: een heel mooi rapport, met een uitdaging

Aedes benchmark 2023

Op 23 november publiceerde AEDES de jaarlijkse benchmark. In de AEDES-benchmark worden de prestaties van de woningcorporaties onderling vergeleken en beoordeeld met een letter A, B of C, waarbij een A het beste is.

Een ontwikkelende en investerende corporatie

We kregen een heel mooi rapport. Daar zijn we erg trots op. De beoordeling in de AEDES-benchmark laat een ontwikkelende, investerende corporatie zien. We investeren flink: we verduurzamen en verbeteren onze woningen en we zorgen voor nieuwe woningen. We willen goed zorgen voor onze huurders en onze woningen. Tegelijkertijd houden we de bedrijfslasten netjes op peil.
Dat laat zien dat we als corporatie ook aan de lange termijn denken: we willen ook goed zorgen voor de huurders van de toekomst. Onze huurders waarderen onze dienstverlening beter op het proces vertrokken huurders. Belangrijke uitdaging blijft het verbeteren van de dienstverlening op reparatieverzoeken aan onze huurders. Die uitdaging pakken we met beide handen aan. We hopen volgend jaar de resultaten terug te kunnen zien in de AEDES-benchmark.

Onze score: B-A-A-B

De prestaties van de woningcorporaties worden op de volgende vier thema’s vergeleken en beoordeeld: het Huurdersoordeel, de Bedrijfslasten, Duurzaamheid en Onderhoud & Verbeteren. Op het Huurdersoordeel kregen we dit jaar een B, vorig jaar was dat een C. Ook voor Duurzaamheid verbeterde de score: die ging van een B naar een A. De uitkomsten voor de twee andere onderwerpen bleven gelijk: Bedrijfslasten weer een A en Onderhoud & Verbeteren bleef een B. Onze resultaten kun je samenvatten met de letters B-A-A-B.

Meer informatie

Bekijk het volledige factsheet van de Alliantie. Of lees meer informatie over de AEDES-benchmark