14-12-2023

Start bouw Lindetuin fase 1, Zuidpolder Eemnes

Start bouw Lindetuin fase 1, Zuidpolder-Eemnes

Licht aan! Op woensdag 13 december startte Heijmans officieel met de bouw van 41 koop- en huurwoningen in Lindetuin fase 1 in de Zuidpolder Eemnes. Als symbolische start deden wethouder Theo Reijn, Chris Ridderbos van de Alliantie Ontwikkeling en Sandra Kool van Heijmans het licht aan op het bouwterrein en in twee kerstbomen, onder enthousiaste bijval van de toekomstige bewoners.

Woningvariatie

Lindetuin ligt centraal in Zuidpolder en bestaat in totaal uit 82 woningen. In fase 1 bouwt Heijmans 20 huurwoningen voor woningcorporatie de Alliantie en 21 koopwoningen voor mensen in verschillende levensfases. Sandra Kool van Heijmans zegt hierover: ‘Als makers van een prettige en gezonde leefomgeving kijken wij met trots naar de bouw van Lindetuin; opnieuw een fraai project binnen Zuidpolder. Hier kun je ontspannen wonen, spelen en recreëren in een groen en waterrijk gebied.’ Alle koopwoningen zijn verkocht en grotendeels via loting toegewezen ‘Opnieuw was er grote belangstelling voor de nieuwe woningen in Zuidpolder. Fantastisch dat ook nu weer veel Eemnessers hier hun nieuwe thuis hebben gevonden. Nu de bouw is gestart, kijken zij uit naar de oplevering in het nieuwe jaar. Is dat geen mooi vooruitzicht?’, zegt wethouder Theo Reijn.

Toewijzing huurwoningen

Inschrijven voor de 20 sociale huurwoningen kan in het tweede kwartaal van 2024 via DAK Eemvallei. Woningcorporatie de Alliantie wijst de woningen toe. Chris Ridderbos van de Alliantie Ontwikkeling: ‘Met deze kleine eengezinswoningen spelen wij in op het groeiend aantal kleinere huishoudens. Ook deze kleine huishoudens bieden wij de mogelijkheid om in een huis met tuin te wonen. En dat in Zuidpolder, een plek met een hoogwaardig openbaar gebied en veel architectonische kwaliteit. Wij zijn er trots op dat wij ook in zo’n hoogwaardig woongebied ruimte kunnen bieden aan mensen met een bescheiden inkomen.’

Maak kennis met de buren

Weer of geen weer, dat maakte voor de sfeer duidelijk niet uit. Het Eemnesser duo Popy & Jelle droeg haar muzikale steentje bij aan het gezellige samenzijn. Bijna alle toekomstige bewoners waren aanwezig. Zij maakten graag gebruik van de gelegenheid om kennis te maken met hun nieuwe buren en samen feestelijk het glas te heffen.

 

Natuurlijk dorps wonen

Zuidpolder Eemnes staat garant voor natuurlijk dorps wonen, in een weidelandschap, omringd door sloten en veel groen. Dit is het poldergebied ten zuiden van de bestaande bebouwing, tussen de A27 en de Wakkerendijk. Op deze unieke plek komen gefaseerd ruim 520 woningen, waarvan er al circa 400 zijn gerealiseerd. De authentieke architectuur en de hoge duurzaamheidseisen zijn ook in het nieuwe woongebied toegepast. Belangstellenden kunnen in het huidige Zuidpolder al de sfeer van hun toekomstige woonomgeving proeven.