Slimmer verduurzamen
21-12-2023

Duurzame renovatie 29e Bouwhuis gereed

29e bouwhuis opgeleverd

Het 29e ‘Bouwhuis’ aan de Hoge Larenseweg 311 in Hilversum is op woensdag 20 december opgeleverd. De afgelopen 14 weken renoveerden studenten van het Hilfertsheem College en College de Brink de woning. In het Bouwhuis, een initiatief van de Alliantie, worden studenten begeleid als onderdeel van ‘levensecht leren’.

Verduurzamen en verbeteren

In het leertraject steken studenten de handen uit de mouwen en leren zij ‘on the job.’ MBO-student Lucas Schippers en leermeester Roy Lijenhorst van Goois Bouwbedrijf stonden de studenten bij dit Bouwhuis bij. De woning onderging in 14 weken een indrukwekkende metamorfose. De studenten vervingen de verouderde en verzakte aanbouw door een nieuwe ruimte, voorzien van een hoekkeuken. Ook realiseerden ze een ruime woonkamer en een toilet. Daarnaast voegden ze een nieuwe badkamer en een aparte ruimte voor de wasmachine en droger toe. Ook werkten aan een betere isolatie. Verder implementeerden ze een decentrale ventilatie met behulp van een combinatie van Climarad en Climafans. Deze aanpassingen resulteerden in een gunstiger energielabel.

29e bouwhuis
De studenten vervingen de verouderde en verzakte aanbouw door een nieuwe ruimte.

Over het Bouwhuis-project

In 2006 is gestart met het Studenten opleidingshuis in het Gooi. Woningcorporatie de Alliantie Gooi en Vechtstreek stelt al 17 jaar woningen beschikbaar en maakt het project financieel mogelijk. Jaarlijks zijn er 2 Bouwhuis-projecten. De ene woning wordt gerenoveerd en verduurzaamd door leerlingen van Hilfertsheem College en College De Brink onder begeleiding van een mbo-student. De andere woning wordt toekomstbestendig gemaakt met een RocvA mbo-student en gevorderde leerlingen die een opleiding volgen bij Bouwmensen.

Volg het Bouwhuis op Facebook

Het ‘Bouwhuis’-project heeft een Facebookpagina. Vind je het leuk om op de hoogte te blijven van de aankomende Bouwhuizen en de werkzaamheden van de studenten? Via de Bouwhuis Facebookpagina worden regelmatig updates geplaatst over de voortgang van de projecten.