Het 28e Bouwhuis

Nieuws | 23-03-2023 | Leestijd 3 min.

 

 

Studenten renoveren en verduurzamen 28e Bouwhuis 

We zijn gestart met de renovatie en verduurzaming van het 28e ‘Bouwhuis’. De woning aan de Erfgooiersstraat 2 in Hilversum wordt door mbo-student David en Bouwmensen studenten Joey, Dave en Thijs onder handen genomen. Zij doen dit onder leiding van leermeester Roy Lijenhorst en Sander Mulder van Goois Bouwbedrijf B.V. Twee keer per jaar renoveren, verbouwen en/of verduurzamen studenten één van de woningen van de Alliantie. In het leertraject steken de studenten de handen uit de mouwen en leren zij ‘on the job’. De planning is dat ze de woning in mei opleveren.

 

In 10 weken naar een toekomstbestendige woning

De studenten zijn gestart met de volledige aanpak van de Erfgooiersstraat 2, een 107 jaar oude woning waar de laatste bewoner van 1971 tot 2022 heeft gewoond. Ben Raven en Ruud de Koning (projectleider de Alliantie): “Samen met de studenten willen we deze woning binnen 10 weken toekomstbestendig maken. Er moet veel gebeuren aan verduurzaming en herstelwerk. Het is een grote opgave om de woning aan te pakken, maar daardoor is het een mooie en leerzame uitdaging voor de studenten”. Student Thijs is een oude bekende, hij heeft in het verleden ook meegewerkt aan het Bouwhuis op de Erfgooiersstraat 80. Thijs gaat voor het 28e Bouwhuis al zijn proeven van bekwaamheid doen, zodat hij zijn opleiding kan afronden binnen dit mooie project.

 

Schuttingen van gerecycled kunststof 

Het terrein van de Erfgooiersstraat 2 staat vol met oude schuren, duivenhokken en een garage in slechte staat. De bouwkundige slijtage aan de woning wordt aangepakt door de studenten en zij zullen ook werken aan een nieuwe aanbouw op de plek van de oude aanbouw. Ook wordt samengewerkt met de collega’s van het Innovatielab van de Alliantie en saveplastics.nl voor de bouw van de schuur en schuttingen van gerecycled kunststof.

 

‘Bouwhuis’-project volgen via Facebook pagina

Het ‘Bouwhuis’-project heeft een Facebookpagina. Vind je het leuk om op de hoogte te blijven van de werkzaamheden van de studenten en aankomende Bouwhuizen? Via de Facebookpagina worden regelmatig updates geplaatst over de voortgang van de projecten. 

 

Over het Bouwhuis-project

In 2006 is gestart met het Studenten opleidingshuis in het Gooi. De Alliantie Gooi en Vechtstreek stelt al vijftien jaar woningen beschikbaar en maakt het financieel mogelijk om dit project in stand te houden. Jaarlijks zijn er twee Bouwhuis-projecten. De ene woning wordt gerenoveerd en verduurzaamd door leerlingen van Hilfertsheem College en College De Brink onder begeleiding van een mbo-student. De tweede woning wordt toekomstbestendig gemaakt met een RocvA mbo-student en gevorderde leerlingen die een opleiding volgen bij Bouwmensen.