Bouw
Nieuws
Sociale huur

Nieuws | 08-11-2021 | Leestijd 1 min.

 

19-9-2022

Eerste 1.000 sociale huurwoningen op Strandeiland

Eerste 1.000 sociale huurwoningen op Strandeiland

Op een zonnige en winderige herfstdag zetten de gemeente en de woningcorporaties De Alliantie, Stadgenoot en Ymere afgelopen vrijdag de eerste stap in de ontwikkeling van Strandeiland. De bestuurders en directeuren van de corporaties ondertekenden samen met wethouder Marieke van Doorninck de uitvoeringsagenda voor de eerste 1.000 sociale huurwoningen op Strandeiland. Strandeiland wordt met 8.000 woningen – waarvan 3.200 sociale huurwoningen – een van de grootste nieuwe stadswijken van Amsterdam. Vanaf begin 2024 willen de corporaties starten met de bouw van de eerste woningen.

Eiland met een sociaal gezicht

Op Strandeiland bouwen de drie woningcorporaties en de gemeente samen aan een inclusieve wijk voor een brede sociale doelgroep. Van jongeren, singles, (startende) stellen en senioren tot gezinnen. Ook krijgen bijzondere doelgroepen specifieke aandacht. Het maken van een nieuw stuk stad biedt nieuwe bewoners de kans om samen hun eigen buurt op te bouwen en vorm te geven.

Duurzaamheid staat voorop

Door de ligging aan de IJburgbaai, het lange stadsstrand en de relatie met het water, wordt Strandeiland een ontspannen woonomgeving zoals we dat in Amsterdam nog niet kennen. Duurzaamheid is hier enorm belangrijk. In de bouw én in het vervoer. We zetten ons samen met de gemeente in om het gebruik van deelmobiliteit en elektrisch vervoer te stimuleren met laagdrempelige en uitnodigende parkeer- en buurthubs. Maar misschien is het allerbelangrijkste wel dat we hier samen een ‘nieuw stukje stad maken creëren, waar straks heel veel mensen een fijne woonplek krijgen’, aldus Koen Westhoff van de Alliantie.