Hink Stap Sprong Eemnes

Nieuws | 20-10-2022 | Leestijd 4 min.

 

Grote belangstelling voor woningen Hink Stap Sprong in Eemnes

Op de locatie van de oude basisschool Hink Stap Sprong in Eemnes zijn 29 nieuwe sociale huurappartementen gekomen. De inschrijving voor deze woningen is nu gesloten en mensen hebben massaal gereageerd. Op de tweekamerappartementen hebben maar liefst 380 kandidaten gereageerd waarvan 62 Eemnessers. Op de driekamer-appartementen hebben 241 kandidaten gereageerd waarvan 73 Eemnessers. De nieuwe bewoners krijgen eind augustus de sleutel.

Wethouder Theo Reijn: ¨De nieuwe woningen zijn specifiek bedoeld voor starters en doorstromers en daarvoor gelden toewijzingscriteria. Een mooie kans voor woningzoekers in Eemnes. Door per woonproject heel gericht toewijzingscriteria vast te stellen voor huur- en koopwoningen, kunnen wij maximaal inzetten op doorstroming om zoveel mogelijk Eemnessers een passende woning aan te bieden. Door het pakket aan maatregelen en de oplevering van nieuwbouw komen er dit jaar een voor Eemnes ongekend groot aantal sociale huurwoningen beschikbaar.”

 

De appartementen

Aan de Aartseveen 96 waar vroeger de basisschool Hink Stap Sprong stond, zijn appartementen gekomen. Het gaat om 29 sociale huurappartementen. Alle appartementen zijn gasloos. Er zijn 15 appartementen met 2 kamers. De appartementen variëren in grootte van 45 tot 52 m2. Verder zijn er 14 appartementen met 3 kamers. Deze 3-kamerappartementen variëren in grootte van 64 tot 71 m2. De appartementen liggen op loopafstand van het centrum van Eemnes. Parkeren kan rondom het gebouw. Het gaat om openbare parkeerplaatsen.

 

Doelgroep

De appartementen zijn vooral geschikt voor starters en doorstromers. Dit betekent 1- en 2-persoonshuishoudens, maar ook voor een gezin met 1 kind is dit een prachtig thuis.

 

Voorrang

Huurders die van een grote sociale huurwoning willen verhuizen naar een kleine huurwoning krijgen voorrang. Dat geldt ook bij Hink Stap Sprong. Je maakt hierbij gebruik van de regeling Van Groot naar Beter.