Nieuwbouw
Passend wonen
30-11-2021

De Alliantie levert appartementen Duinrijk op

de Alliantie levert Duinrijk op

Maandag 29 november hebben de bewoners van Duinrijk tijdens een feestelijke oplevering de sleutels van hun nieuwe appartement ontvangen. Eén van de huurders is het expertisecentrum Deskundige Begeleiding Autisme. Uit handen van Jolanda Niessen, gebiedsontwikkelaar van de Alliantie, ontvangen Debby Vijlbrief en Els Boon, bestuurders van DBA, de sleutels van maar liefst 20 appartementen. In deze appartementen gaan jong volwassenen met autisme onder begeleiding wonen.

Els Boon, bestuurder DBA: “Het is een gewilde plek, niet alleen voor bewoners ook voor ons personeel. De begeleiders hebben ontzettend veel zin om met de nieuwe groep bewoners aan de slag te gaan. Veel bewoners zijn wel erg zenuwachtig en een verhuizing geeft veel stress, maar iedereen heeft er ontzettend naar uitgekeken. En nu is het zover!’.

Jolanda Niessen van de Alliantie: “Duinrijk is een mooie start van het nieuwste deel van Duin, Kop Noord. Dit prachtige project sluit naadloos aan bij onze ambitie om zoveel mogelijk woningzoekenden met diverse achtergronden een passende woning, een nieuw thuis, te bieden. Met daarbij oog voor inkomen, doorstroming en maatschappelijke omstandigheden”.

Duinrijk

Duinrijk is een nieuw complex dat bestaat uit twee geschakelde woongebouwen van vijf en zeven woonlagen. Door deze afbouwende hoogteverschillen vormt dit een mooi en natuurlijk overgangsgebied tussen de eengezinswoningen van Boomrijk en de toekomstige woontorens aan de kust.

De mooie 2- en 3-kamer appartementen met een eigen balkon worden aangesloten op stadswarmte en voor de opwekking van elektriciteit zijn zonnepanelen geplaatst. Het gebouw is voorzien van lift, gezamenlijke fietsenstalling en cameratoezicht.

DBA

DBA begeleidt jong volwassenen met autisme. Deze jong volwassenen kunnen zelfstandig wonen en krijgen ambulante hulp op maat van DBA. DBA huisvest 19 cliënten en richt één woning in als huiskamer voor gezamenlijke activiteiten. Het is de tweede samenwerking tussen de Alliantie en DBA. In Almere Buiten huurt DBA ook woningen van de Alliantie voor de begeleiding van jong volwassenen met autisme.

Ontwerp

Architect Klunder heeft het gebouw ontworpen en in de entree hangt een foto van een ‘duinrijk’ landschap (overgangsgebied tussen bos en duin), een foto die verwijst naar de naam Duinrijk.