Nieuws
Over wonen
24-11-2022

Praat mee over de toekomst van flexwonen

Flexwonen op IJburg

Je ziet ze steeds vaker: flexwoningen. Om een plek te bieden aan jongeren en statushouders. Of aan Oekraïners. Gemeenten bekijken of deze woningen ook voor andere woningzoekenden interessant kunnen zijn. De Rijksoverheid stimuleert, onder andere vanuit de Taskforce Versnelling Tijdelijke Huisvesting, verschillende vormen van flexwonen, Denk naast het plaatsen van nieuwe woningen bijvoorbeeld aan tijdelijke woningen in kantoren of verplaatsbare woningen. De Alliantie heeft al op diverse locaties flexwoningen geplaatst. Kortom, het onderwerp staat op de agenda.

In gesprek over de toekomst van flexwonen

Flexwoningen lijken een snel en praktisch antwoord op de grote vraag naar woningen. Maar er zijn ook kritische geluiden. Over de brandveiligheid van de woningen, de hoge kosten, de voortdurende zoektocht naar geschikte locaties en het verzet van buurtbewoners.

Op woensdag 30 november ben je van harte welkom in Pakhuis de Zwijger om mee te praten over de mogelijkheden van deze vorm van huisvesting. Breng je eigen ideeën en ervaringen in, als professional, bewoner of buurtbewoner. We willen graag een goed gesprek over de toekomst van flexwonen.

Rob Haans, voorzitter van de Taskforce, is een van de sprekers tijdens dit evenement. Benieuwd naar het volledige programma en hoe je je (gratis) aanmeldt? Bekijk het hier.