23-11-2023

Een woning in New Brooklyn:
het allermooiste kerstcadeau

Nieuwe bewoonster New Brooklyn ontvangt sleutel van architect

Tien jaar moest ze er op wachten, maar vandaag is het voor Gereisy Cruz eindelijk zo ver. Ze is de trotse huurster van een gloednieuwe sociale huurwoning. Haar appartement ligt in een stoer en robuust hoekgebouw, in de wijk New Brooklyn. Jasper Smits, architect van het opvallende pand, overhandigde haar vanochtend de sleutels. Ze is dolgelukkig: “Dit is echt het allermooiste kerstcadeau!”

Rust

Tien jaar geleden kwam mevrouw Cruz met haar zoon vanuit Aruba naar Almere, op zoek naar een betere toekomst. Passende woonruimte was alleen niet te vinden, moeder en zoon verhuisden maar liefst 10 keer. Met de verhuizing naar het appartement in New Brooklyn komt er nu rust.      

'Mooi om te zien hoe een ontwerp dat op de tekentafel begon voor de huurders nu een nieuw thuis is'

Meteen verliefd

New Brooklyn heeft een uitgesproken architectuur, geïnspireerd op de bekende wijk Brooklyn in New York. Architect Jasper van Jasper Smits Architecten ontwierp er in opdracht van de Alliantie 4 hoekgebouwen, waarvan het eerste vandaag werd opgeleverd. Mevrouw Cruz: “Toen ik hier ging kijken voelde het direct heel goed. Het gebouw is prachtig, ik was meteen verliefd! En het ligt ook nog eens lekker dicht bij het station. Beter dan dit wordt het niet.”

Robuust en elegant

Architect Jasper Smits:” Ik heb hier een abstracte variant van de New Brooklyn stijl neer willen zetten. Robuust, stoer en elegant. Ik vind het heel bijzonder om vandaag bij de oplevering te zijn. Mooi om te zien hoe een ontwerp dat op de tekentafel begon voor de huurders nu een nieuw thuis is. Ik wens mevrouw Cruz en alle andere bewoners hier veel woongeluk.”

 

Special

New Brooklyn (Almere Poort) wordt een diverse wijk met 1.400 huur- en koopwoningen in een mix van huizen met tuin en appartementen. De Alliantie realiseert hier 400 sociale huurwoningen. De bouw vindt in 4 fases plaats. Het blok dat nu is opgeleverd is een zogenaamde special: een hoekgebouw. In het pand is ruimte voor 4 sociale huurwoningen. Een eengezinswoning met 4 slaapkamers, een benedenwoning met 3 slaapkamers en 2 appartementen met 1 slaapkamer.