Verduurzamen
70 woningen van het kookgas af

Nieuws | 09-05-2023 | Leestijd 1 min.

 

 

Pilot ‘Van het kookgas af’ van start

Koken zonder gas is een eerste en makkelijke stap om minder aardgas te gebruiken. Ook wij onderzoeken de mogelijkheden rondom elektrisch koken en starten het innovatietraject ‘Van het kookgas af’.

 

Van gas naar elektrisch

In zo’n 80% van onze woningen koken huurders nog op gas. Voor duurzaamheid en veiligheid onderzoeken we hoe en wanneer we kunnen overstappen naar gasloos koken. Binnen het innovatietraject ‘Van het kookgas af’ starten we twee pilots. De een in een seniorencomplex in Huizen en de ander aan de Waterpoortweg in Amsterdam.

 

Duurzaam, veilig en goed voor de portemonnee

Vorig jaar ontvingen de bewoners van 130 woningen aan de Waterpoortweg in Amsterdam het aanbod om mee te doen aan een project om van kookgas af te gaan. 70 bewoners reageerden enthousiast en koken sinds kort elektrisch. Onze sequent partner Logchies verzorgde hiervoor aanpassingen in de meterkast en keuken van alle bewoners. Daarbij is ook het gas in de woningen afgesloten, omdat de woningen via stadsverwarming verwarmd worden. Een mooie win-win situatie. Dit is duurzaam, veilig én goed voor de portemonnee van de huurders. Zij hoeven namelijk geen vastrechtkosten meer te betalen voor gas.