24-11-2023

Doorstromen naar De Groene Bron in Soest

De Groene Bron in Soest

De belangstelling was groot op 23 november tijdens de informatiebijeenkomst over de Van Groot naar Beter regeling voor het nieuwbouwproject De Groene Bron in Soest. Deze bijeenkomst was speciaal voor woningzoekenden die nu in een grote sociale huurwoning van 4 of meer kamers wonen in gemeente Soest en misschien kleiner willen gaan wonen. Bij De Groene Bron worden in het eerste kwartaal van 2024 56 betaalbare huurwoningen opgeleverd, waarvan 49 sociale huurwoningen en 7 in het middensegment.

 

Doorstroming

Als huurder in de omgeving Soest moet je soms meer dan 9 jaar wachten voordat je een passende woning vindt. Dat is veel te lang! Daarom worden er meer sociale huurwoningen gebouwd. En willen de corporaties en gemeente Soest ervoor zorgen dat huurders in een huis wonen dat past bij hun persoonlijke situatie. Dit heet doorstroming. De Alliantie heeft verschillende regelingen die verhuizen naar een meer geschikte woning makkelijker te maken. Een daarvan is Van Groot naar Beter, licht Alliantie gebiedsontwikkelaar Giovanna van den Ham toe. ‘Met deze regeling krijg je voorrang als je gaat verhuizen naar een kleinere sociale huurwoning die beter past bij je huishouden.’

De belangstelling voor de bijeenkomst over de Van Groot naar Beter regeling voor De Groene Bron in Soest was groot.

Wooncoach en verhuismogelijkheden

Tijdens de informatiebijeenkomst vertelde gebiedscoördinator José van der Horst over de rol van de wooncoach Anja Weygertze en over de verhuismogelijkheden met de Van Groot naar Beter regeling. Giovanna van den Ham gaf informatie over het nieuwbouwproject De Groene Bron waar mensen met de Van Groot naar Beter regeling met voorrang naartoe kunnen verhuizen. ‘Ik wil er morgen wel naartoe verhuizen, ik ben mijn grote woning met die lap grond echt zat. Een kleinere gelijkvloerse woning past nu veel beter bij ons. Ik hoop dat het ons lukt!,’ vertelde een bezoeker tijdens de bijeenkomst.

Begeleiding

Na de informatiebijeenkomst adverteren we de woningen van De Groene Bron vanaf 24 november op DAK regio Eemvallei. ‘Als mensen in aanmerking willen komen voor de Van Groot naar Beter regeling en misschien willen verhuizen naar De Groene Bron, dan begeleiden we ze hierin administratief. Bijvoorbeeld door een inschrijving te regelen op DAK regio Eemvallei. Met alle vragen die ze hebben kunnen gratis bij mij terecht,’ aldus wooncoach Anja.