30-11-2023

Start sloop Beverdam Hoevelaken

Beverdam Hoevelaken

De sloop van de 20 woningen aan de Beverdam in Hoevelaken is gestart. De oude woningen maken plaats voor 36 nieuwe appartementen. Samen met bewoners en de gemeente Nijkerk maakte de Alliantie plannen voor een nieuw gebouw waar het prettig wonen is. In dit gebouw is ook plek voor eerdere bewoners die willen terugkeren.

Een passend thuis voor iedereen

De vraag naar betaalbare woningen is groot en neemt de komende jaren verder toe. De Alliantie wil meer mensen aan een betaalbare en passende woning helpen. ‘Daarom bouwen we extra woningen en stimuleren we doorstroming. Dankzij het project Beverdam bouwen we 30 sociale en 6 middensegment huurwoningen waarmee er 16 woningen worden toegevoegd aan onze woningvoorraad. Bovendien zijn de nieuwe appartementen duurzamer dan de bestaande woningen,’ licht ontwikkelmanager van de Alliantie Ontwikkeling Bram Meijers toe.

Planning

Heijmans neemt de bouw van de woningen op zich. De bouwhekken staan nu om de te slopen woningen aan de Beverdam. Vanaf half november tot half december starten de voorbereidende werkzaamheden voor de echte sloop. Dit begint met het weghalen van asbest uit de liftschachten. Een gespecialiseerd en gecertificeerd asbestbedrijf voert de werkzaamheden in opdracht van Heijmans uit. In het nieuwe jaar start de echte sloop, het definitief weghalen van de woningen. Direct naar de sloop start Heijmans met de bouw van de 36 appartementen. Naar verwachting worden de woningen half 2025 opgeleverd.

Inloopbijeenkomst

Tijdens een goed bezochte inloopbijeenkomst op woensdag 29 november kregen omwonenden van Heijmans en de Alliantie informatie over de plannen voor de komende tijd, de verkeerssituatie & veiligheid, de communicatie rondom het project en het ontwerp. ‘Via de Heijmans Bouwapp informeren we omwonenden over de sloop en bouw. Maar vragen kunnen omwonenden hier ook stellen. Wij zijn te gast in de buurt en hechten veel waarde aan veiligheid en welzijn van alle betrokken partijen, ook omwonenden,’ aldus projectleider Henk van Hell van Heijmans.

 

De appartementen

In het gebouw komen 2- en 3-kamerappartementen. ‘De 2-kamerappartementen hebben een oppervlakte van ongeveer 49 vierkante meter. De grootte van de 3-kamerappartementen ligt tussen de 63 en 70 vierkante meter. De appartementen zijn gelijkvloers, waardoor ze ideaal zijn voor senioren die geen trappen meer willen of kunnen lopen. Ook zijn de woningen zeer geschikt voor starters en 1- of 2-persoonshuishoudens,’ vertelt gebiedsontwikkelaar van de Alliantie Gert Visser.