Nieuws
Transformatie
Verduurzamen
Onderhoud
20-5-2022

Transformatie en verduurzaming Staalmanplein-buurt feestelijk gevierd

Transformatie en verduurzaming Staalmanpleinbuurt feestelijk gevierd

Vijftien jaar geleden startte woningcorporatie de Alliantie met de grootscheepse renovatie van de Staalmanpleinbuurt. Begin dit jaar heeft Logchies renovatie en onderhoud de laatste woonblokken aan het Staalmanplein opgeleverd.Daarmee is het tijd voor overdracht van woningcorporatie de Alliantie aan gemeente Amsterdam. Die legt na de zomer de laatste hand aan vernieuwing van de openbare ruimte.

Een feestje waard!

Om deze mijlpaal te vieren, waren woensdagmiddag 18 mei alle bewoners rond het Staalmanplein van harte welkom op een zomers buurtfeest. Onder de opzwepende klanken van een Brassband werden buurtbewoners opgehaald en verwelkomd op het feestelijk ingerichte plein. Veel gezelligheid, lekkere hapjes en sport & spel voor jong & oud.

Klus klaren

Uit handen van Egbert Dekker, manager Vastgoed bij de Alliantie, en Paulina Logchies, directeur van Logchies Renovatie & Onderhoud, ontving stadsdeelbestuurder van Amsterdam Nieuw-West, Ronald Mauer, heel toepasselijk een schep om de klus af te maken.

Blij met resultaat

Egbert Dekker en Paulina Logchies spraken waardering uit voor wijze waarop met het team van vertrouwde samenwerkingspartners de vernieuwing van de Staalmanpleinbuurt gerealiseerd is. 

Egbert Dekker: “Dit project is een prachtig voorbeeld van de innovatieve manier waarop wij duurzame, fijne woningen realiseren. Hier hebben we gerenoveerd en nieuw gebouwd met volop aandacht voor duurzaamheid en circulariteit. De woningen zijn van het gas af gegaan en alle daken liggen vol met zonnepanelen.

Paulina Logchies: “We kunnen bijzonder trots zijn op het resultaat dat we vanuit onze duurzame samenwerking met de Alliantie en onze ketenpartners hebben behaald! Samen hebben we de transformatie en verduurzaming van de Staalmanpleinbuurt gerealiseerd.  Het opleverfeest dat we voor de bewoners en alle betrokkenen hebben georganiseerd is een mooie uiting van de goede samenwerking, met de Alliantie en met gemeente Amsterdam.”

Een levendig Staalmanplein

Bijzonder in deze buurt is dat er vooral gekozen is voor renovatie in plaats van sloop. In totaal zijn er 283 woningen gerenoveerd in het sociale segment, middensegment en verkoop. Ook de drie kiosken op het plein zijn prachtig in stijl vernieuwd.

Sluitstuk van de vernieuwing

Na de zomer start de gemeente met de herinrichting van de openbare ruimte. Dit duurt ongeveer tien maanden. De herinrichting van de openbare ruimte is het sluitstuk van de vernieuwing van de Staalmanpleinbuurt.

Zomer 2023 kan de buurt dan gebruikmaken van de nieuwe speelvoorzieningen in het uitgebreide Staalmanpark, genieten van de rust in de bloementuin en verblijven op het levendige en gezellige Staalmanplein.

Ronald Mauer, stadsdeelbestuurder Nieuw-West, kijkt daar alvast naar uit. “De renovatie is mooi verlopen. De woningen zien er prachtig uit. Straks hebben we een prachtig opgeknapte openbare ruimte. Van oudsher zijn we een groen stadsdeel. Dat koesteren we en dat betekent ook extra aandacht voor groen.”