Transformatie
Over wonen
In de wijk

Nieuws | 20-10-2022 | Leestijd 4 min.

 

40 woningen Oslostraat Almere groener en veiliger

Een huis is pas fijn als de buurt dat ook is. Daarom maakten we de afgelopen jaren 40 woningen in de Oslostraat in Almere Buiten, groener en veiliger. Ook de 9 bedrijfspanden in de plint kregen een opknapbeurt. Nu is de renovatie afgerond. Het was dus hoog tijd voor een buurtfeestje. Met een hapje, een drankje én een loterij.

In 2017 ging de Alliantie met een aantal buurtbewoners en ondernemers om tafel. Wat zouden zij willen veranderen aan hun gebouw en buurt? Ze noemden onder meer de open trappenhuizen, de smalle, donkere steegjes tussen de huizen en de open buitenruimtes achter de winkelpanden. Samen met een architect werd een plan van aanpak gemaakt. Zo vernieuwden we de trappenhuizen. En kregen bewoners een afgesloten binnentuin met een digitale video phone deurbel. Ook kwamen er nieuwe, stijlvol geschilderde bergingen met een sedumdak. In de straat maakten stenen plaats voor boompjes en struiken. En werd de achterzijde afgesloten zodat het een soort hofje is geworden wat een veel veiliger gevoel geeft.

 

Meer eenheid

Ook de uitstraling van de bedrijfspanden is flink verbeterd. Zo zijn de puien geschilderd. En zijn de gevels voorzien van lambrisering. Doordat ondernemers nu allemaal dezelfde zonneschermen, lichtbakken en belettering gebruiken, is er meer eenheid. Ook sluiten de panden mooi aan bij het Centrumgebied.

 

Samen met Philadelphia

De Alliantie werkt vaak samen met andere partners in wijken. In de Oslostraat doen we dat met zorginstelling Philadelphia. De helft van de vrijkomende appartementen verhuren we aan hen. Hier wonen mensen met een beperking onder begeleiding van Philadelphia. Zo dragen we bij aan gemengd wonen. En wordt een gewoon leven voor mensen met een beperking mogelijk gemaakt. Een community builder van Philadelphia ontwikkelt samen met alle buurtbewoners en partners in de wijk initiatieven om het wonen en werken in de buurt nog prettiger te maken.