Passend wonen
8-3-2024

Drukbezochte inloopbijeenkomst Leusderweg

Foto project Leusderweg Amersfoort

De Alliantie en gemeente Amersfoort organiseerden op 7 maart een informatieve inloopbijeenkomst bij Café Zuid, voor het project Leusderweg 249 (voorheen Bilalschool).

De ontwikkeling op de Leusderweg 249 kent een lange geschiedenis en is de afgelopen jaren regelmatig met omwonenden besproken. Op deze plek komen straks 14 sociale huur eengezinswoningen.

Tijdens de avond is het ontwerp van de woningen gepresenteerd en het ontwerp voor de buitenruimte. Veel mensen uit de buurt kwamen een kijkje nemen en de interesse voor de woningen was groot. De omwonenden gaven aan dat ze zich gehoord voelden en er nu eindelijk een plan ligt dat past in de omgeving.

De woningen

De 14 sociale huurwoningen liggen aan een groen en besloten hofje. De woningen krijgen allemaal 2, slaapkamers, een eigen tuin en berging. De oppervlakte van de woningen is ongeveer 71 m2. Parkeren kan voor de deur en is gratis. De verwachte huurprijs ligt tussen € 650,43 en € 879,66. Mogelijk is er nog sprake van servicekosten. Deze extra kosten zijn voor het onderhoud van de groene afscheiding tussen de woningen.

Het ontwerp van de woningen en het openbare hofje is gemaakt door in ZEEP Architects and Urban Designers en MAAK.

Vrouw in stoel
Een duurzame woning is een comfortabele woning

Duurzaam wonen

De eengezinswoningen krijgen een A++ energielabel. De woningen zijn volledig gasloos. Op de daken komen zonnepanelen en iedere woning krijgt een bodemwarmtepomp. Dit is een efficiënte en milieuvriendelijke manier om woningen te verwarmen.

De doelgroep

De eengezinswoningen zijn voor kleine huishoudens van 2 tot 3 personen en voor starters.

Planning

De Bilalschool die op dit terrein stond, is inmiddels gesloopt. Dit betekent dat het terrein klaar is voor de bouw van de woningen. Het bestemmingsplan staat inmiddels vast. Dit betekent dat je geen bezwaar meer kunt maken tegen de plannen. De omgevingsvergunning wordt binnenkort ingediend. Dit wordt openbaar gemaakt via gemeente Amersfoort.

We verwachten in het derde kwartaal van 2024 te starten met de bouw. De verwachte oplevering van de woningen is het derde kwartaal van 2025. Een half jaar voordat we de woningen opleveren, adverteren we deze woningen op Woningnet/DAK