Nieuwbouw
16-3-2022

Succesvolle inloopavond herontwikkeling gemeentewerf Soest

Succesvolle inloopavond herontwikkeling gemeentewerf Soest

Veel belangstellenden bezochten de inloopavond 15 maart die gemeente Soest en de Alliantie organiseerden om de plannen te presenteren voor de herontwikkeling van de voormalige gemeentewerf aan de Molenstraat in Soest.

Het project

Eind januari 2022 is het bestemmingsplan voor het oude gemeentewerf terrein aan de Molenstraat 157a onherroepelijk geworden. Het plan maakt de bouw van 56 (sociale) huurwoningen mogelijk, geschikt voor o.a. starters en senioren. De bouwvergunning voor het bouwplan is aangevraagd en de Alliantie Ontwikkeling wil na de zomer starten met de bouw.

Inloopbijeenkomst voor omwonenden

Om omwonenden te betrekken bij de plannen zijn de bewoners die dichtbij het project wonen uitgenodigd voor een inloopbijeenkomst op dinsdagavond 15 maart. Belangstellenden konden de plannen bekijken en hun vragen stellen. Om de vragen zo goed mogelijk te kunnen beantwoorden, waren de Alliantie, de landschasarchitect Dijk&Co, de architect Change.nl en de aannemer aanwezig. Ook waren specialisten van de gemeente aanwezig om vragen te beantwoorden over verkeer/parkeren en groen/waterhuishouding.