Verduurzamen
Onderhoud
Werken en leren
1-6-2023

Het 28e Bouwhuis

in 10 weken toekomst-bestendig 

Het 28e Bouwhuis aan de Erfgooiersstraat 2 in Hilversum is op 31 mei opgeleverd. Onder leiding van MBO student David werkten Bouwmensen-studenten Joey, Dave, en Thijs keihard aan de woning. Leermeester Roy Lijenhorst en Sander Mulder van Goois Bouwbedrijf B.V. begeleidden de studenten als onderdeel van ‘levensecht leren’. In het leertraject steken de studenten de handen uit de mouwen en leren zij ‘on the job.’

 

10 weken verbouwen

Afgelopen maart startten de studenten met het renoveren en verduurzamen van de 107 jaar oude woning. Student Thijs deed zijn proeven van bekwaamheid tijdens dit 28e Bouwhuis-project en is daarvoor met vlag en wimpel geslaagd. Daarmee rondde hij zijn opleiding af. Het terrein van de Erfgooiersstraat 2 stond vol met oude schuren, duivenhokken en een garage in slechte staat. Er is vooraf aan de start 200 kuub sloopafval verwijderd. De kozijnen, de keldertrap en de voorgevel zijn onder andere aangepakt door de studenten. Ook is er een nieuwe aanbouw op de plek van de oude aanbouw geplaatst. En is een Intergas hybride warmtepomp geplaatst. Tijdens dit Bouwhuis is samengewerkt met de collega’s van het Innovatielab van de Alliantie en saveplastics.nl voor de bouw van de schuur en schuttingen van gerecycled kunststof. Ben Raven en Ruud de Koning (projectleiders Bouwhuis, de Alliantie): “De studenten hebben een mooie prestatie geleverd. De mannen hebben een schat van ervaring opgedaan, niet alleen in bouwen en leren maar ook qua samenwerken.”

 

Volg de vorderingen

Het Bouwhuis-project heeft een eigen Facebookpagina. Vind je het leuk om op de hoogte te blijven van de aankomende Bouwhuizen en de werkzaamheden van de studenten? Via de Facebookpagina worden regelmatig updates geplaatst over de voortgang van de projecten. 

 

Over het Bouwhuis-project

In 2006 is gestart met het Studenten opleidingshuis in het Gooi. De Alliantie Gooi en Vechtstreek stelt al zestien jaar woningen beschikbaar en maakt het financieel mogelijk om dit project in stand te houden. Jaarlijks zijn er twee Bouwhuis-projecten. De ene woning wordt gerenoveerd en verduurzaamd door leerlingen van Hilfertsheem College en College De Brink onder begeleiding van een mbo-student. De tweede woning wordt toekomstbestendig gemaakt met een ROCvA mbo-student en gevorderde leerlingen die een opleiding volgen bij Bouwmensen.