Nieuws
21-9-2023

Nieuwe innovatie challenge live

Circulair renoveren

Onze nieuwe challenge is live! We lanceerden hem op de sluiting van het REBF Festival 2023. Weet jij hoe we 12 woningen in Bussum Zuid op een circulaire en duurzame manier kunnen verduurzamen? Lees snel de briefing, ga naar renovatiechallenge.nl en stuur jouw pitch in. Wie weet wordt jouw idee werkelijkheid tijdens onze pilot.

We hebben een missie

We hebben een missie. Die missie is dat al onze woningen in 2050 CO2-neutraal zijn. Daarom willen we als grote woningcorporatie nu al een aanzienlijke bijdrage leveren aan de CO2-reductie. Met onze nieuwbouwwoningen zijn we al goed op weg, en we verduurzamen ook onze oudere woningen. Maar we willen een extra stap zetten, waar we jouw hulp bij nodig hebben. 

Maak kennis met het project

Inmiddels is verduurzaming bij de Alliantie ‘business as usual’. Ook de woningen aan De Lange Heul en Bijenschans in Bussum kunnen een volgende verduurzamingsstap gebruiken. De daken zijn niet geïsoleerd, bijna al het glas is oud isolatieglas en de geïsoleerde spouwen zijn in de loop der jaren uitgezakt. De energielabels variëren van C tot en met G.

Duurzaam verbouwen

Het is tijd om ook deze woningen verder te verduurzamen. Dit willen we niet op onze conventionele manier doen. We willen een volgende stap zetten, waarbij we naast het verminderen van het energieverbruik en de energietransitie, ook rekening houden met de CO2-footprint van de materialen die bij de verduurzaming worden gebruikt. Daarom willen we Lange Heul en Bijenschans op een circulaire manier verbeteren. Hoe we dit doen, is aan jou. Kom met een goed concept hoe we deze woningen kunnen verduurzamen én van het gas halen, zonder de aarde zwaar te belasten.

Meedoen?

Heb jij een goed concept hoe we deze woningen kunnen verduurzamen én van het gas halen, zonder de aarde zwaar te belasten? Meld jouw idee dan voor 1 december 2023 aan.