Nieuwbouw
24-11-2022

Laatste woning Wonen in Forza! opgeleverd

Oplevering woningen in Forza!

Na een bouwtijd van anderhalf jaar leverden ontwikkelaar Synchroon en ontwikkelende bouwer Trebbe woensdag 23 november jl. de laatste woning in Wonen in Forza! op aan de nieuwe bewoners. Wonen in Forza! bestaat uit 45 eengezinswoningen en 15 appartementen. Met de oplevering van de laatste woning is het sluitstuk van Hogekwartier nu gereed.

Hogekwartier nieuwste stadswijk Amersfoort

Na een bouwtijd van anderhalf jaar leverden ontwikkelaar Synchroon en ontwikkelende bouwer Trebbe woensdag 23 november jl. de laatste woning in Wonen in Forza! op aan de nieuwe bewoners. Wonen in Forza! bestaat uit 45 eengezinswoningen en 15 appartementen. Met de oplevering van de laatste woning is het sluitstuk van Hogekwartier nu gereed.

Hogekwartier is - met in totaal 820 woningen - de nieuwste stadswijk van Amersfoort. Wonen in Forza! is het sluitstuk van het totale herstructureringsplan Hogekwartier, dat onderdeel is van Amersfoort Vernieuwt. Amersfoort Vernieuwt is een samenwerking tussen de gemeente Amersfoort, Portaal en de Alliantie en heeft als doel om het leven in de wijken en gebieden prettiger te maken. Synchroon en Trebbe geven invulling aan de laatste twee bouwvelden door goede, duurzame koopwoningen te realiseren voor een brede doelgroep.

Henri van Dam, directeur Synchroon: “Wonen in Forza sluit aan op onze ambitie om prettige leefomgevingen te maken waar mensen fijn kunnen wonen. Inclusieve leefomgevingen voor jong en oud en bovenal betaalbaar.”

Hein Stooker, directeur Trebbe: “Ik ben trots op deze oplevering. Ik ben ervan overtuigd dat we woningen hebben gerealiseerd waar de bewoners hopelijk veel woongeluk gaan vinden. Na vier jaar zit voor ons het bouwen in Hogekwartier erop. Wij hebben hier mee mogen werken aan een nieuw stukje Amersfoort waardoor de entree naar de stad nieuw allure heeft gekregen.”

Over Wonen in Forza!

Wonen in Forza! is het nieuwste deelplan in de wijk Hogekwartier in Amersfoort. Hier zijn gefaseerd 45 eengezinswoningen en 15 appartementen gerealiseerd, naar een ontwerp van MNNR architects en BDG architecten met KCAP als supervisor voor het volledige plan. Samen vormen deze woningen en het appartementencomplex een harmonieuze buurt met veel ruimte voor groen. De woningen en appartementen hebben een eigen karakter en moderne architectuur die zich laat kenmerken als eenheid in verscheidenheid. De woningen zijn uitgevoerd in vier verschillende woningtypen en drie verschillende gevelconcepten. Het appartementengebouw heeft een eigen uitstraling die aansluiting heeft op de woningen. Door de verschillende woningtypen en prijsklassen zijn de woningen toegankelijk voor een brede doelgroep. Ruim 60% van de verkochte woningen valt onder de huidige NHG-grens. Vanzelfsprekend zijn de woningen en appartementen duurzaam en toekomstbestendig. Dit wordt bereikt door onder andere een warmtepomp, hoogwaardige isolatie, vloerverwarming en zonnepanelen.

Over de ontwikkeling en de bouw

Synchroon nam de locatie van de Alliantie in ontwikkeling en verkocht de woningen in twee fases. Trebbe nam de realisatie ter hand. De woningen en appartementen zijn ontwikkeld met de concepten BasisWonen en HoogWonen van Trebbe. De bouw van de eerste fase startte in juni 2021 en omvat 28 woningen en het appartementencomplex. De tweede fase omvatte de resterende 17 woningen en startte eind 2021. Met de oplevering van de laatste woning is nu Wonen in Forza! gereed.

Over Synchroon 

Synchroon is continu toonaangevend op het gebied van duurzame binnen- en buitenstedelijke gebiedsontwikkeling. Het projectontwikkelingsbedrijf is sterk in de ontwikkeling en realisatie van woon- en winkelgebieden met bijzondere aandacht voor de inrichting van de openbare ruimte. Synchroon behoort tot de grotere ontwikkelaars van Nederland en is een volle en zelfstandige dochter van TBI Holdings in Rotterdam. Voor meer informatie: www.synchroon.nl.

Over Trebbe

Trebbe ontwikkelt, bouwt en onderhoudt duurzame, gezonde leefomgevingen. Door verandering te zien als constante factor heeft ons familiebedrijf al sinds 1911 bestaansrecht. In Trebbe vind je een betrouwbare kennispartner die gaat voor langdurige samenwerkingsverbanden. Voor meer informatie: www.trebbe.nl.