14-12-2022

Studenten verbouwen en verduurzamen 27e ‘Bouwhuis’ in Hilversum

27e bouwhuis is opgeleverd

Midden december is het 27e ‘Bouwhuis’ aan de Kapteynstraat 47 in Hilversum opgeleverd. Studenten VMBO, MBO en ROC renoveren, verbouwen en/of verduurzamen twee keer in het jaar één van de woningen van de Alliantie. De studenten doen dit onder leiding van aannemer Goois Bouwbedrijf als onderdeel van ‘levensecht leren’. Studenten steken de handen uit de mouwen en doen zo praktijkervaring op. Begeleiding van school komt van projectleider Bas Brands (MBO RoCvA) en leermeester Roy Lijenhorst van Goois Bouwbedrijf B.V.

Prachtig resultaat na 12 weken verbouwen

Afgelopen september startten leerlingen van College de Brink en College Hilfertsheem. Zij verbouwden en verduurzaamden de Kapteynstraat 47. De laatste bewoner is rond 1970 komen wonen in het huis uit 1936. De huurder heeft er dus 52 (!) jaar gewoond. Ben Raven en Ruud de Koning (projectleiders Bouwhuis, de Alliantie): “In september 2022 startten we samen met de studenten met het verbouwen en verduurzamen van deze woning. Het is een mooi project voor jonge mensen om gevoel te krijgen met de bouw en techniek.”

Na 12 weken verbouwen is het een mooie moderne woning geworden. Met een vaste trap naar de zolder en een nieuw dakkapel. De woning is geïsoleerd waar dat kan en is HR++ glas geplaatst. Ook hebben de studenten een inductie kookplaat geïnstalleerd en nieuwe installaties zoals ClimaRad decentrale warmteterugwinning unit.

Bouwhuis Amsterdam 

Er is nog meer mooi nieuws te melden. Door het succes in de regio Gooi & Vechtstreek gaat het Bouwhuis-project uitbreiden naar de regio Amsterdam. Studenten uit de regio Amsterdam starten binnenkort aan het 1e Bouwhuis in deze regio. Het team uit de regio Gooi & Vechtstreek is van plan om op werkbezoek te gaan in Amsterdam.

Facebook pagina ‘Bouwhuis-project'

Er bestaat een Facebookpagina van het Bouwhuis-project in de Gooi & Vechtstreek. Vind je het leuk om in de toekomst op de hoogte te blijven van het werk van de studenten? Via de Facebookpagina vind je regelmatig updates over de projecten. Bekijk de Facebook pagina.

Over het Bouwhuis-project

In 2006 is gestart met het Studenten opleidingshuis in het Gooi. De Alliantie Gooi en Vechtstreek stelt al vijftien jaar woningen beschikbaar. En maakt het financieel mogelijk om dit project in stand te houden. Jaarlijks zijn er twee Bouwhuis-projecten. De ene woning wordt gerenoveerd en verduurzaamd. De tweede woning wordt toekomstbestendig gemaakt.