Nieuwbouw
Nieuws
19-9-2022

Anna’s Hoeve 64 ‘heel blije’ bewoners rijker

Anna's Hoeve is blije bewoners rijker

Woensdag 7 september vierden de nieuwe bewoners van Anna’s Hoeve de feestelijke oplevering van 64 sociale huurappartementen aan de Joop Stokkermansstraat in de nieuwe Hilversumse wijk Anna’s Hoeve. Door de verscheidenheid aan woningtypen en woninggrootte gaan verschillende doelgroepen met veel plezier een toekomst tegemoet in dit nieuwe wooncomplex van de Alliantie: van 55+-ers tot doorstromers en starters op de woningmarkt, van gezinnen tot één- en tweepersoonshuishoudens.

Verhuisbeweging

De nieuwe bewoners van de Joop Stokkermansstraat vierden 7 september samen met Anne Oosterbaan, directeur de Alliantie regio Gooi & Vechtstreek en wethouder Karin Walters de oplevering van de 64 woningen in Anna’s Hoeve. Anne Oosterbaan: “Het wooncomplex bestaat uit veel meergezinswoningen, een gezellige en diverse groep aan bewoners. Met deze 'verhuisbeweging' helpen we veel mensen aan een nieuw (t)huis. We wensen alle nieuwe bewoners veel woongeluk, samen met hun buren.”

Wethouder Karin Walters vult aan; “Er is in Hilversum veel behoefte aan betaalbare en kwalitatief goede woningen die levensloopbestendig zijn. Dit complex voldoet aan al die wensen en is een mooie aanvulling op het overige woningaanbod in de wijk. We spannen ons als gemeente in om het woningaanbod uit te breiden en divers te houden. Dat kunnen we uiteraard niet alleen. Initiatieven als deze van de Alliantie leveren een goede bijdrage aan het behalen van onze doelen.”

Bijzondere straatnaam

De appartementen in de nieuwe wijk Anna’s Hoeve delen een bijzondere geschiedenis met de in 2012 overleden beroemde Nederlandse liedjesschrijver Joop Stokkermans, waar de straatnaam naar verwijst. Stokkermans woonde geruime tijd in Hilversum en schreef liedjes voor musicals, televisie en film waar vele generaties mee zijn opgegroeid. Hij heeft veel bekende liedjes geschreven, waaronder muziek voor de televisieserie ‘Kunt U mij de weg naar Hamelen vertellen meneer?’ en liedjes voor kinderseries de ‘Berenboot’, ‘Tita Tovenaar’ en ‘Barbapapa’, Door onder andere het plaatsen van muzieknoten aan de voorkant van het wooncomplex en songteksten uit liedjes van Joop Stokkermans boven de entree, wordt op een leuke manier naar deze geschiedenis terugverwezen.

Duurzaam wooncomplex

Het project in Anna’s Hoeve is een mooi voorbeeld van duurzaamheid. Zo worden de appartementen door een collectieve warmtepomp, met na-verwarming door een booster in de woning zelf, voorzien van warmte voor verwarming en warmwater. Daarnaast is iedere woning voorzien van vier zonnepanelen en is alleen elektrisch koken mogelijk. De appartementen zijn zeer goed geïsoleerd waardoor het energiegebruik en de bijkomende lasten zo laag mogelijk blijven.

De appartementen op de verdiepingen zijn allemaal bereikbaar met een lift, hebben een privé balkon en een eigen individuele berging in de woning. De woningen op de begane grond hebben een privé buitenterras. De individuele bergingen van de woningen bevinden zich in de woning zelf. Op de begane grond bevindt zich een gemeenschappelijke fietsenberging.