Nieuwbouw
Sociale huur
12-12-2022

Bouw 91 sociale huurwoningen van start in centrumgebied Weespersluis

Weespersluis impressie

Begin december vond de feestelijke start van de bouw plaats van het centrumgebied van Weespersluis in Weesp. Tineke Booij, lid van het dagelijks bestuur van stadsgebied Weesp, was hierbij aanwezig. De Alliantie bouwt in Weespersluis 91 sociale huurwoningen. Ook komt in het hart van de wijk een supermarkt, winkels, horeca, het Gezondheidscentrum Weespersluis en een kinderdagverblijf. 

Centrum van Weespersluis

Het centrum van Weespersluis ligt centraal in het plandeel Vechtrijk en wordt gebouwd in de mooie Weespersluisstijl. Met een ‘ontmoetingsplein’ aan een haven en woningen in verschillende soorten en maten. De Alliantie verhuurt 91 sociale huurwoningen. De Alliantie is heel erg blij dat 91 mensen Weespersluis straks hun thuis mogen noemen.

In het centrum komt een supermarkt en ook kleine winkels. Daarnaast wordt er in het centrumgebied een gezondheidscentrum (met een huisartsenpraktijk, tandarts, apotheek en fysiotherapeut) gebouwd. Ook komt hier een brede school en een kinderdagverblijf. En is op het plein ruimte voor horeca en is er plek om de auto of fiets te parkeren. De bouw is waarschijnlijk voor de zomer van 2024 klaar. Aan de rand van het Weespersluispark staat nu al de Brede School en is de voorspelling dat hier eind 2023 het kinderdagverblijf haar deuren opent.