Nieuwbouw
16-12-2021

De Alliantie heet eerste bewoners New Brooklyn welkom

De Alliantie heet eerste bewoners New Brooklyn welkom

Woensdag 15 december was het zover: de familie Vyent ontving uit handen van wethouder Julius Lindenbergh en Koen Westhoff, regiodirecteur van de Alliantie, de sleutels van hun nieuwe woning in New Brooklyn. Daarmee zijn zij de eerste bewoners van deze prachtige gloednieuwe wijk waar in totaal ruim 1500 woningen worden gebouwd de komende jaren. Familie Vyent kan niet wachten om te verhuizen: ‘Alle dozen staan al ingepakt, we verhuizen liever vandaag dan morgen’.

Pionieren anno 2021

Mevrouw Vyent kijkt erg uit naar hun nieuwe woning. “We gaan er enorm op vooruit, zoveel ruimte en vier slaapkamers. Ik zit nog op een roze wolk, onze jongste is net vijf maanden geworden. Voel me echt gezegend en dat in Coronatijd. Almere Poort is perfect, ruimte, groen en het is heel sociaal. We hebben er echt ontzettend veel zin in! Ik zie niet op tegen alle bouwwerkzaamheden in de wijk. Het hoort erbij. We zitten aan de buitenkant vlak bij het parkeerterrein, tunneltje en onze straat is al bijna af”.

New Brooklyn

New Brooklyn is divers en stedelijk. De architectuur is geïnspireerd op New Brooklyn, zoals de kleuren van de gevels, het metselwerk en de detaillering. Deze nieuwe wijk in Europakwartier Oost combineert het bakstenenkarakter van de beroemde New Yorkse wijk met bomen, binnentuinen en autoluwe straten. De straatnamen verwijzen naar Oost Europese landen.

In totaal worden er ruim 1500 woningen gerealiseerd, waarvan 33% sociale huurwoningen, 33% vrije sector woningen en 33% koopwoningen. De Alliantie realiseert alle 500 sociale huurwoningen. Het gaat om een mooie mix van verschillende woningtypen, van studio’s tot grote vierlaagse eengezinswoningen.