Nieuwbouw
Oplevering Oekraînestraat in Almere Poort

Nieuws | 04-09-2023 | Leestijd 3 min.

 

Doorstromen van een appartement naar een huis met tuin 

De familie Brammerloo verruilt hun appartement in Amsterdam Zuidoost voor een eengezinswoning met voor- en achtertuin in het Almeerse New Brooklyn. Afgelopen donderdag overhandigde Alliantie-vastgoedmanager Björn Smits van Beijeren de familie hun sleutels, en een mooie plant voor de nieuwe tuin.

 

Wens in vervulling

‘Eindelijk, een tuin’, verzucht mevrouw Brammerloo als ze haar nieuwe achtertuin bekijkt. De de Amsterdamse woont al vijftien jaar, op driehoog in een sociale huurwoning in Amsterdam ZuidOost. Ze wilde al heel lang een huis met een tuin. 21 jaar stond ze op de wachtlijst van WoningNet. Donderdag ging die langgekoesterde wens in vervulling.  

 

Negen eengezinswoningen

Het rijtje waarin de familie straks woont, bestaat uit 9 eengezinswoningen. Allemaal met 4 slaapkamers en een tuin. “We zijn blij dat we gezinnen in deze bijzondere wijk in Almere Poort aan een ruim, betaalbaar en duurzaam huis kunnen helpen”, zegt de Alliantie-vastgoedmanager Björn Smits van Beijeren. De woningen in New Brooklyn zijn net even anders dan die in de standaard nieuwbouwwijk. Zo heeft het plafond van de zolderverdieping van de familie Brammerloo houten balken. En de houten kozijnen aan de binnenkant en buitenkant van de woning zijn in dezelfde zachtgroene kleur geschilderd. Ook zitten er bakstenen kaders rondom de ramen. 

 

Gezamenlijke binnentuin

De achtertuinen van de woningen grenzen aan een ruime gezamenlijke binnentuin. Nu is die tuin nog in aanleg. Maar, straks is het daar goed toeven. Zo is het middenpad binnenkort overdekt met een pergola die met blauweregen en klimroos is begroeid. Kinderen kunnen klauteren op een klimboom. En bomen bieden verkoeling op warme dagen. Er wordt nog flink doorgebouwd in New Brooklyn. Maar, als de wijk straks klaar is, staan hier 400 sociale huurwoningen van de Alliantie.