22-11-2023

Start bouw Olympiakwartier Oost

Start bouw Olympiakwartier Oost

Alleen maar blije gezichten vanmiddag in Almere Poort tijdens de start bouw van het Olympiakwartier Oost. Nu is het nog één grote kale vlakte, maar straks ligt hier een nieuwe wijk. Wethouder Julius Lindenbergh, Jan Willem Beaujean (directeur-generaal Volkshuisvesting en Bouwen bij BZK) Jan van Barneveld (de Alliantie Ontwikkeling), Arjan Deutekom (GoedeStede), Marinus den Harder (Trebbe) en de heer Trebbe gaven het symbolische startsein.  

Volop in ontwikkeling

Almere Poort is volop in ontwikkeling. Aan de westkant ligt de wijk Stadstuinen. Deze bestaat uit 4 deelgebieden, waarvan Olympiakwartier Oost er één is. Het wordt een groene en parkachtige omgeving, met veel ruimte voor sport en beweging.  

125 nieuwe huurwoningen

De Alliantie bouwt hier samen met Trebbe Bouw 125 huurwoningen, waarvan 89 sociale huurwoningen en 36 huurwoningen in het middensegment. Ook bouwen we 16 koopwoningen voor de vrije markt. De verkoop is vorige week gestart. Alle woningen worden duurzaam gebouwd en zijn bijna energieneutraal. Daarnaast worden alle daken van de huurwoningen vol gelegd met zonnepanelen. Jan van Barneveld, directeur van de Alliantie Ontwikkeling: “De start van een nieuwe wijk van Almere Poort! Samen met GoedeStede en de gemeente Almere zijn wij er trots op dat we ook hier onze bijdrage kunnen leveren.”  

Een passende woning voor iedereen

De vraag naar sociale huurwoningen is groot en neemt de komende jaren verder toe. De Alliantie wil meer mensen aan een betaalbare en passende woning helpen. Daarom bouwen we extra woningen en stimuleren we doorstroming. Het project in Olympiakwartier Oost sluit hier goed op aan.