Nieuwbouw
Sociale huur
18-11-2022

Blije bewoners krijgen sleutel appartementen Rio de Janeiro

Blije bewoners krijgen sleutel appartement Rio de Janeiro

Almere Duin heeft er een 40 meter hoge woontoren bij. In de toren zitten 82 sociale huurappartementen en een kinderdagverblijf. Manager Wonen Alliantie, Manon van der Veer, overhandigde 16 november symbolisch de sleutel aan bewoner Ans Kesseler. Zij woont straks op de tiende verdieping van Rio de Janeiro. Ze kijkt vanaf haar balkon uit op de jachthaven en het IJmeer. "Deze woning is echt het neusje van de zalm. Ik vind alles mooi. Zelfs m’n buitenlampje", vertelt ze.

Van jong tot oud

Nu wordt er nog flink geklust in Rio de Janeiro. Maar binnenkort woont hier een mix aan Almeerders. "Van jong tot oud. Van alleenstaanden tot gezinnen. We zijn blij dat we onze huurders op deze fantastische plek een nieuwe start kunnen bieden in een betaalbaar, duurzaam en prettig huis", zegt Manon van der Veer.

Gelijkvloers

Rio de Janeiro is levensloopbestendig. Zo is het gebouw gelijkvloers en zijn er liften. Ook is er een ruime stalling voor scootmobielen. "Ideaal", vindt Ans Kesseler. “Vorig jaar kreeg ik ernstige corona. Gelukkig ben ik weer opgeknapt. Maar voor ritjes buiten de deur, gebruik ik nu vaak mijn scootmobiel."

De woningen en het gebouw zelf zijn mooi afgewerkt. Met oog voor detail. Zo groeit er duingras op het dak van het kinderdagverblijf. En heeft de ruime entree een hoog plafond, grote ronde plafondlampen en een zwart-witte tegelvloer. Ook zijn alle energiezuinige woningen heel licht door de grote ramen. Ontwerpbureau De Zwarte Hond en Friso Bouwgroep werkten bij het ontwerp en de ontwikkeling nauw samen met het Q-team. Dit is het team van de gemeente Almere dat de kwaliteitsstandaarden voor Duin ontwikkelt en bewaakt.

Nieuwe herinneringen

"Ergens is het bizar dat ik nu in Duin ga wonen", zegt Ans Kesseler. "Jaren geleden bezocht ik samen met mijn man een informatieavond over Duin. 'Daar willen we wel wonen', zeiden we na afloop tegen elkaar. Helaas overleed hij drie jaar geleden. Maar de Almeerse kijkt er naar uit om in Rio de Janeiro nieuwe herinneringen te maken. In de berging zet ik straks schepjes en een emmer neer voor mijn kleinkinderen. En dan gaat oma in de zomer lekker met ze naar het strand. Ik ga hier nooit meer weg."

Bewoner: Ik vind alles mooi. Zelfs mijn buitenlampje.
Ik vind alles mooi. Zelfs m'n buitenlampje.