Nieuwbouw

Nieuws | 08-06-2022 | Leestijd 2 min.

 

19-9-2022

De Alliantie rondt nieuwbouw-project Zandpoort feestelijk af

De Alliantie rondt nieuwbouwproject Zandpoort feestelijk af

Woensdag 8 juni hebben Oktay en Hatice de sleutels van hun nieuwe eengezinswoning nabij het Zomerspelenplein ontvangen van de Alliantie. Hiermee wordt het totaalproject van 98 woningen afgesloten. Begin juni zijn al 40 appartementen opgeleverd en nu de laatste eengezinswoningen van in totaal 58. In deze mooie, groene wijk gaat gemeente Almere binnenkort starten met de inrichting van het openbaar gebied en de bestrating.

100% doorstroom in eengezinswoningen

Oktay en Hatice laten een sociale huurwoning achter in Noorderplassen, waar zij 7 jaar hebben gewoond. Inmiddels hebben zij een kindje van bijna 4 en werd het tijd om naar een ruimere woning te zoeken in het middensegment. Dat bleek best moeilijk. Via de site ‘Benopzoek.nl’ zagen zij dit mooie nieuwe project en door de voorrangsregeling maakten zij meer kans. Oktay: “Wij kenden de regeling niet, maar het is mooi dat het bestaat. Dit zorgt voor nieuwe kansen, niet alleen voor ons, ook voor de starters die in ons vorige huis gaan wonen.”

Mooi huis en fijne buren

Hatice vult aan: “Dit zijn mooie huizen en het is heel fijn om hier als eerste bewoners te gaan wonen. We hebben inmiddels al enkele buren gezien en ons eerste gevoel was direct goed. Een mooi project én leuke buren. Je buren zijn belangrijk, want een huis kan nog zo mooi zijn, als je geen goede buren hebt, woon je er toch minder prettig.”

Strand, groen én scholen

Zandpoort wordt ‘een stranddorp met een groen karakter’ genoemd. Een levendige wijk met veel ruimte voor groen. Het strandgevoel komt niet alleen door de locatie, maar ook de huizen en de integratie van natuur in de wijk zorgen daarvoor. Bij de bouw van de woningen is heel bewust gekozen voor duurzame materialen. Naast het grote aantal (basis)scholen en winkels zijn er veel leuke hotspots, zoals restaurants met terrassen aan het water in Duin. Hatice is hier blij mee: “Ons kindje wordt eind van het jaar 4, dus de inschrijving bij basisschool is al geregeld.”

Zandpoort

De Alliantie is al sinds 2018 actief in dit gebied (Olympia Kwartier West) en bezit hier een gevarieerd aanbod aan woningen, waaronder middensegment en sociale huur. De Alliantie vertegenwoordigt derhalve  een breed scala aan doelgroepen en bouwt in nieuwe wijken graag mee aan het fundament van een fijne woongemeenschap.

Nu dus de toevoeging van 98 middensegment woningen. Koen Westhoff: “We zijn blij en trots dat we met Zandpoort  bijdragen aan de betaalbaarheid en bereikbaarheid van woningen voor de middeninkomens.” Wethouder Julius Lindenbergh; “Het motto blijft ook de komende jaren bouwen, bouwen, bouwen. Het is daarom mooi dat we, in samenwerking met onder andere de Alliantie, weer woningen kunnen toevoegen aan de Almeerse woningvoorraad. De Alliantie maakt in het Olympiakwartier 98 gezinnen blij met een woning in een wijk met strandallure.”

Architect van dit project is Zeinstra Verbeek Architecten, de aannemer is Dura Vermeer Bouw Hengelo.