Over de Alliantie

Nieuws

 • 13-09-2019

  Brand Zuidpolder Eemnes

  Op 13 september rond 10.15 uur is een woningbrand ontstaan in het dak van een woning in de woonwijk Zuidpolder, Eemnes.

  Lees meer
 • 10-09-2019

  Bachweg begint aan een nieuw hoofdstuk

  Aan de Bachweg in Amersfoort is de bouw gestart van 84 sociale huurappartementen, verdeeld over drie gebouwen. In het eerste kwartaal van 2021 krijgen de nieuwe bewoners hun sleutel. Dura Vermeer Bouw Hengelo bouwt de appartementen in opdracht van de Alliantie.

  Lees meer
 • 09-09-2019

  Hogekwartier volop in beweging

  De nieuwe stadswijk Hogekwartier is volop in beweging en er gebeurt veel! 
  In totaal biedt de nieuwe stadswijk straks circa 400 huurwoningen (36% sociale huur en 15% voor maatschappelijke doelgroepen) en circa 430 koopwoningen. Daarnaast komt er nog eens circa 600 m2 bedrijfsruimte.

  Lees meer
 • 06-09-2019

  Blije gezichten tijdens eerste kennismaking C3 Living en Discushof

  Vorige week konden de nieuwe bewoners van C3 Living en Discushof in Almere voor het eerst hun appartement in om de maten op te meten en kennis te maken met hun toekomstige buren. Dat leverde naast veel blije gezichten ook meteen de eerste Whatsapp-groepjes op.

  Lees meer
 • 03-09-2019

  De Alliantie en iwell: proef met stroomopslag in batterij geslaagd

  Vorig jaar plaatsten de Alliantie en iwell een batterij in een appartementengebouw in Amsterdam om zonnestroom in op te slaan. Het doel van deze proef was enerzijds de algemene ruimtes energieneutraal krijgen en anderzijds energiekosten verlagen. Zijn ze daarin geslaagd? “Zeker weten!”, zegt regiodirecteur Eddo Rats trots.

  Lees meer
 • 01-08-2019

  De Finish in zicht: laatste woningen de Alliantie Sportheldenbuurt in aanbouw

  Nu de appartementen van Langs de Lijn zijn opgeleverd en de bewoners hier hun intrek hebben genomen, legt woningcorporatie de Alliantie de laatste hand aan de in totaal 565 nieuwbouwwoningen in de Sportheldenbuurt in Amsterdam. Dit laatste gebouw krijgt heel toepasselijk de naam De Finish.

  Lees meer
 • 25-07-2019

  Start unieke samenwerking om problematiek van huurders snel in beeld te hebben

  Woningcorporaties, gemeenten, zorgaanbieders en het regionaal urgentiebureau in Gooi en Vechtstreek bundelen hun kennis en gaan samen aan de slag om huurders die problemen hebben snel in beeld te krijgen en hulp te bieden.

  Lees meer
 • 19-07-2019

  Bewoners sociale huurwoningen Vathorst ontvangen huissleutel

  Bewoner Barry Laros ontving 18 juli uit handen van Alliantie-medewerker Albertina Middelbos-van Wijk de sleutel van zijn nieuwe woning in Vathorst. ‘Wauw, ruimte te over’, was de eerste enthousiaste reactie van Barry. ‘Mijn eerste eigen woning, ik ben echt trots’!
  Met de bouw van deze 22 sociale huurwoningen komt er een mooie plek bij waar huurders van de Alliantie energiezuinig kunnen wonen.

  Lees meer