Biljartles van meneer Hofstaetter 

92 jaar

Interview | Leestijd 2 min.

Wim Hofstaetter woont al vijftien jaar geheel zelfstandig in zorgcentrum De Gooise Warande in Bussum. Ook al is hij de negentig al gepasseerd, hij is nog dagelijks in de weer voor zijn medebewoners. Benieuwd hoe? Lees het hele artikel!

Enorme inzet voor medebewoner

Wim Hofstaetter woont al vijftien jaar geheel zelfstandig in zorgcentrum De Gooise Warande in Bussum. Ook al is hij de negentig al gepasseerd, hij is nog dagelijks in de weer voor zijn medebewoners. Of het nu gaat om het rondbrengen van de post of een lesje biljarten. Meneer Hofstaetter draait zijn hand er niet voor om.  

Als vrijwilliger is hij erg actief in het zorgcomplex. Hij rijdt nog auto en brengt regelmatig bewoners naar het ziekenhuis, de kapper of een winkel. Ook houdt hij de recreatiezaal netjes en gezellig en brengt hij dagelijks de post rond. Maar waar hij zelf altijd het meest naar uitkijkt? Dat zijn de woensdagmiddagen. Dan geeft hij biljartles aan zes medebewoners. We gingen bij hem op bezoek. 

Biljartles van Wim Hofstaetter
Woensdag biljartles

Woensdag biljartdag

Meneer Hofstaetter oogt een stuk jonger dan zijn 92 jaar. In zijn keurige appartement heeft hij uitzicht op een groene tuin met prachtige boom voor het raam. “Organiseren zit me in het bloed. Vroeger, toen ik nog in Amsterdam woonde, organiseerde ik ook van alles. Hier in De Warande ben ik begonnen met het organiseren van sjoelen en koersballen. Maar nu geef ik ook iedere woensdagmiddag biljartles. De biljarttafel is aan ons geschonken door een inmiddels overleden bewoner uit Laren. En we zijn er erg blij mee”, vertelt Wim Hofstaetter. “ Alle bewoners zijn welkom op de woensdagmiddag. Inmiddels zijn we vaak met tien tot twaalf man. Met z'n zessen biljarten we, maar de anderen vinden het gewoon erg gezellig om ook langs te komen en te kijken. En om de haverklap is er wel iemand jarig of hebben we iets te vieren. En dan sluiten we af met een gezellige borrel”.

Vrijwilligersprijs

Vorig jaar ontving Wim Hofstaetter van Wethouder Boudewijnse de vrijwilligersprijs voor Bussum: De Kleine Johannes. Bewoners en medewerkers van de Gooise Warande zijn ontzettend blij met hem. En daarom is hij voor deze prijs voorgedragen. Meneer Hofstaetter vertelt: “Vorig jaar waren we gesloten door de coronamaatregelen. Niemand mocht naar binnen. Daarom werd door familie wel eens iets bij de ingang afgeleverd. Bloemen, boodschappen en cadeautjes. Ik zorgde dat het op de juiste plek terecht kwam. Met Pasen versieren we de recreatiezaal met een paar man. En met oud & nieuw vraag ik mijn kleinzoons of zij de oliebollen en appelflappen willen sponsoren. Ook breng ik de post rond en ga ik regelmatig met bewoners mee naar het ziekenhuis of de dokter. Oh ja, ik ben ook nog lid van de bewonerscommissie. En om dit alles heb ik dit mooie beeldje ontvangen, waar ik best wel een beetje trots op ben."  

Ik hoop dat ik dit werk nog een tijdje in goede gezondheid kan doen.

* Helaas bereikte ons het verdrietige nieuws dat de heer Hofstaetter in november 2022 is overleden. Gecondoleerd voor de familie en medebewoners. *