Zo doe je dat

Het klimaat verandert

Wateroverlast, hitte & droogte

Ons klimaat verandert. Zo hebben we steeds vaker te maken met veel regen en heftige regenbuien. En dat water moet ergens naartoe. In een groene tuin kan water beter wegzakken dan in een tuin met veel tegels. Dus meer groen zorgt voor droge voeten. En tijdens hete zomers, want ook die hebben we steeds meer in Nederland, bieden planten en bomen schaduw en verkoeling. 

Vrouw vervangt stenen voor plantjes in de tuin

Waarom meer groen in de tuin?

Het grootste natuurgebied van Nederland? Dat zijn al onze tuinen bij elkaar opgeteld. Helaas kleuren die steeds vaker grijs dan groen. Terwijl een groene tuin, straat of balkon zorgt voor minder wateroverlast. Want in een groene tuin, zakt het water veel beter weg dan in een tuin met tegels. 

En tijdens warme zomers, zorgt meer groen in je omgeving voor schaduw en verkoeling. Wist je dat van tegels heel veel hitte afkomt? 

Help jij mee ons land weer een beetje groener te maken? Maak dus nu plannen voor je tuin, zodat je straks kunt genieten van je groene tuin.

Winactie: 8x tuincentrum tegoedbon

Doe jij mee? En maak jij je tuin ook groener? We helpen je graag op weg. Maak kans op een tegoedbon van een tuincentrum van € 50. 


Zo doe je mee

Volg ons op Facebook en Instagram. Like de post en vertel ons waarom jij je tuin of balkon groener wil maken. De winactie loopt tot 1 maart. 

    Volg, like en reageer op Facebook

    Volg, like en reageer op Instagram

Geen tuin? Tips voor een levendig balkon

Heb je geen tuin? Een balkon kun je natuurlijk ook groener maken en aantrekkelijker voor dieren.

  • Zet bloemen op je balkon. Hier komen vaak bijen op af.
  • Met een (kleine) bessenstruik op je balkon zorg je ook dat vogels wat te snoepen hebben.
  • Vanuit een plantenbak kun je ook ‘verticaal’ tuinieren tegen een muurtje, schutting of hekwerk op je balkon. Zo maak je je eigen groene gevel.
  • Plaats een vogelhuisje, insectenhotel of een klein waterbakje voor vogels. Het zorgt voor extra leven en het is ook nog eens leuk om naar al die diertjes te kijken. 
Ouder stel op balkon