Zo doe je dat
31-1-2023

3 tips waarmee je nep mails herkent

Phishingmail, we horen er steeds meer over. Maar wat is het eigenlijk? Phishingmails zijn nepmails of sms'jes van mensen die zich anders voordoen dan wie ze zijn. Gelukkig hebben wij tips, zodat jij zeker weet dat een mail van de Alliantie komt.  

Nepberichten om gegevens te verzamelen

Phishing komt van het 'vissen' naar gegevens. Het zijn nepberichten via bijvoorbeeld mail of sms. Soms kun je berichten bijna niet van echt onderscheiden. Zo hopen cybercriminelen met nepmailtjes persoonlijke gegevens te verzamelen. Of geld afhandig te maken. We geven je graag 3 tips waarmee jij makkelijk een mail van de Alliantie kunt herkennen.

Wist je dat

... deze cybercriminelen ook wel ‘phishers’ worden genoemd? 

Tip 1.
Check ons e-mailadres

Een mail van de Alliantie kun je altijd herkennen aan ons e-mailadres. Phishers gebruiken vaak een vreemd e-mailadres of iets wat lijkt op de bedrijfsnaam. Ons e-mailadres eindigt altijd op @de-alliantie.nl. 

Tip 2. 
Check ons logo

Phishers vervalsen vaak het logo van een organisatie. Zo hopen ze dat de mail die ze sturen echt lijkt. Twijfel je? Vergelijk het logo dan altijd goed met ons logo op onze website 

Tip 3.
Betalen doe je veilig

Mensen die nepmails versturen, willen graag informatie van jou lospeuteren. Phishers die zich op huurders richten doen dit vaak om geld afhandig te maken.  

Heb jij ervoor gekozen maandelijks een mail van ons te ontvangen om je huur te betalen? Deze betaallink linkt altijd naar iDEAL. In Mijn Alliantie kun je openstaande nota's checken. En daar kun je ook makkelijk en veilig betalen via iDEAL.  

Twijfel je of een e-mail van de Alliantie is? Stuur een WhatsApp of chat met ons via de oranje tekstwolk rechtsonder op de website.  

Veilig je huur betalen

Bij de Alliantie kun je op de volgende manier veilig je huur betalen 

  • Met automatische incasso 
  • Je ontvangt maandelijks een mail met een betaallink naar iDEAL 
  • In Mijn Alliantie met iDEAL