Zo doe je dat
13-4-2022 Laatst bijgewerkt 30-1-2024

6 initiatieven om je buurt fijner te maken

Je eigen buurt fijner maken. Wil jij hieraan bijdragen? Wat onwijs leuk! Daar zijn wij blij mee. We werken graag samen met betrokken huurders, want een fijne buurt maak je samen. Lees de tips en zie onderin hoe je je opgeeft. 

Infographic fijne buurt
Word lid van een bewonerscommissie

1. Word lid van een bewonerscommissie

Word lid van een bewonerscommissie. Vind jij het leuk om, samen met andere buurtbewoners, met ons mee te denken over jouw buurt, duurzaamheid en andere interessante onderwerpen? Meld je dan aan voor een bewonercommissie.

World cleanup day

2. Samen de buurt schoon houden

Zwerfvuil opruimen. Trek een paar handschoenen aan en pak een vuilniszak. Tijdens de jaarlijkse World Clean Up Day gaan we samen aan de slag en maken we de buurt  een stukje schoner. Van buren die de bosjes uitpluizen tot medewerkers van de Alliantie die met een prikker de buurt in gaan.

3. Houd een oogje in het zeil

Het is fijn als je je veilig en vertrouwd kan voelen in eigen huis en buurt. Apps zoals Next Door, Burgernet, Buurtpreventie of de Buurtapp kunnen hierbij helpen. Via deze apps deel je informatie, kun je buren makkelijker bereiken en kun je belangrijke zaken melden. 

4. Beter een goede buur dan een verre vriend

Maak eens een praatje met je buren. Het kan fijn zijn om te weten wie er in je buurt wonen.  Om het thuisgevoel te vergroten en misschien helpt het om makkelijker hulp te vragen als je dat nodig hebt.  

Maak je buurt groener door te tegelwippen

5. Maak je buurt groener

Zorg voor meer groen in de wijk. Wist je dat je met je buurt kunt tegelwippen? Als tegels worden vervangen door gras, bloemperken, bomen en geveltuinen, wordt ook jouw buurt duurzamer.

Vier burendag, organiseer een barbecue

6. Vier burendag

Doe mee aan burendag. Dat is iedere 4e zaterdag is september. Burendag is er om mensen uit je buurt beter te leren kennen. Op burendag.nl zie je of er al iets in jouw buurt wordt georganiseerd en kun je zelf een activiteit aanmelden. Maar je kunt natuurlijk ook op een andere dag een buurtfeestje of buurtkoffietafel organiseren. 

In buurten waar mensen zich fijn voelen is 65% gelukkiger met hun leven